Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Facilitering: ledelse af møder der skaber værdi og mening

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Facilitering er en mere dynamisk og involverende måde at skabe resultater i grupper på end den klassiske mødeledelse. Facilitering er for grupper, hvad coaching er for den enkelte: en teknik til at forløse potentialer med og skabe udvikling, mening og værdi blandt mennesker.

Bogen er bl.a. baseret på et forsknings- og udviklingsprojekt, "Møder der skaber værdi og mening". Ca. 40 konkrete teknikker til mødefacilitering efterfølges af et historisk og teoretisk afsnit, der sætter møder og facilitering ind i et humanvidenskabeligt perspektiv.

Det har hidtil mest været konsulenter, der har benyttet sig af facilitering, men her præsenteres metoden, så den kan bruges til ethvert møde og anden forsamling. Målgruppen er personer med mødeansvar, dvs. ledere, projektledere, tillidsfolk og alle, der gerne vil forbedre de møder, de går til – i private og offentlige organisationer.

Ib Ravn er ph.d. og lektor ved Aarhus Universitet (Emdrup campus), hvor han forsker i facilitering af videnprocesser.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagHans Reitzels Forlag
Udgave1
Antal sider229
ISBN (Trykt)978-87-412-5474-6
StatusUdgivet - 2011

    Forskningsområder

  • Faciitering. Møder. Mødeledelse. Ledelse. Mødefacilitering., Facilitering af videnprocesser, Ledelse, Læringsledelse, Livslang læring

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 41987670