Etik, moral og moralisering: Bæredygtighed i madkundskabsdidaktik

Karen Wistoft

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Abstract

Klima, bæredygtighed og øko-kritisk bevidsthed fylder mere og mere på den politiske dagsorden – også i skolen. I Madkundskab er det ikke nyt at eleverne arbejder med bæredygtighed og forskellige former for fødevare¬produktion for at kvalificere deres kritiske beslutningstagning hvad angår mad og måltider. Men måderne, der undervises på, har ændret sig. Derfor er det vigtigt, at man inddrager pædagogisk og didaktisk forskning på området i undervisningen og i den pæda-gogiske hverdag.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2020
UdgiverForeningen Madkundskab
Antal sider4
StatusUdgivet - 2020

Emneord

  • Moral
  • Etik
  • Moralisering
  • Bæredygtighed
  • Madkundskabsdidaktik
  • Smagsdidaktik
  • Den moralske smag
  • Madkundskab
  • Didaktik
  • Sensus communis

    Wistoft, K. (Taler)

    23 jun. 2021

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

    Fil
  • Når den moralske smag bliver til velsmag

    Wistoft, K. (Taler)

    24 mar. 2021

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

    Fil
  • MAD SMAG LÆRING

    Wistoft, K. (Arrangør), Christensen, J. (Taler), Thrane, C. (Taler), Clark, A. (Deltager) & Thorborg, M. M. R. (Deltager)

    17 jan. 2020

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

    Fil

Citationsformater