Er ensomhed skæbne ved høj alder?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Standard

Er ensomhed skæbne ved høj alder? / Munk, Karen; Brandt, Michael Smærup; Hansen, Kristian Frausing.

At skabe gode dage: Hverdagsliv i et gerontologisk perspektiv. red. / Anne Marie Beck; Birgitte Højlund; Louise Scheel Thomasen. København : Dansk Gerontologisk Selskab, 2016. s. 31-38.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Harvard

Munk, K, Brandt, MS & Hansen, KF 2016, Er ensomhed skæbne ved høj alder? i AM Beck, B Højlund & LS Thomasen (red), At skabe gode dage: Hverdagsliv i et gerontologisk perspektiv. Dansk Gerontologisk Selskab, København, s. 31-38.

APA

Munk, K., Brandt, M. S., & Hansen, K. F. (2016). Er ensomhed skæbne ved høj alder? I A. M. Beck, B. Højlund, & L. S. Thomasen (red.), At skabe gode dage: Hverdagsliv i et gerontologisk perspektiv (s. 31-38). København: Dansk Gerontologisk Selskab.

CBE

Munk K, Brandt MS, Hansen KF. 2016. Er ensomhed skæbne ved høj alder?. Beck AM, Højlund B, Thomasen LS, red. I At skabe gode dage: Hverdagsliv i et gerontologisk perspektiv. København: Dansk Gerontologisk Selskab. s. 31-38.

MLA

Munk, Karen, Michael Smærup Brandt, og Kristian Frausing Hansen "Er ensomhed skæbne ved høj alder?"., Beck, Anne Marie Højlund, Birgitte Thomasen, Louise Scheel (red.). At skabe gode dage: Hverdagsliv i et gerontologisk perspektiv. Kapitel 3, København: Dansk Gerontologisk Selskab. 2016, 31-38.

Vancouver

Munk K, Brandt MS, Hansen KF. Er ensomhed skæbne ved høj alder? I Beck AM, Højlund B, Thomasen LS, red., At skabe gode dage: Hverdagsliv i et gerontologisk perspektiv. København: Dansk Gerontologisk Selskab. 2016. s. 31-38

Author

Munk, Karen ; Brandt, Michael Smærup ; Hansen, Kristian Frausing. / Er ensomhed skæbne ved høj alder?. At skabe gode dage: Hverdagsliv i et gerontologisk perspektiv. red. / Anne Marie Beck ; Birgitte Højlund ; Louise Scheel Thomasen. København : Dansk Gerontologisk Selskab, 2016. s. 31-38

Bibtex

@inbook{1dbf82a7eca4438784123e599b9b6606,
title = "Er ensomhed sk{\ae}bne ved h{\o}j alder?",
abstract = "Igennem den gerontologiske videnskabs historie har der v{\ae}ret en udtalt optagethed af {\ae}ldres ensomhed og af forestillinger om, at ensomhed er en uafvendelig ledsager til moderne alderdom. If{\o}lge moderne ensomhedsforskning er dette dog en myte. Sp{\o}rgsm{\aa}let er dog, om ikke ensomhed har flere former, end traditionelle ensomhedsunders{\o}gelser h{\ae}vder. Tilv{\ae}relsen er kompleks og ikke mindst for den enkelte {\ae}ldre med h{\o}j alder. Det kan s{\aa}ledes b{\aa}de v{\ae}re rigtigt, at forestillingen om udbredt ensomhed i alderdommen p{\aa} en og samme gang er en myte, men ogs{\aa} kan v{\ae}re sand for nogle.",
keywords = "Ensomhed, {\AE}ldre",
author = "Karen Munk and Brandt, {Michael Sm{\ae}rup} and Hansen, {Kristian Frausing}",
year = "2016",
month = "11",
day = "7",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-981407-1-9",
pages = "31--38",
editor = "Beck, {Anne Marie} and H{\o}jlund, {Birgitte } and Thomasen, {Louise Scheel}",
booktitle = "At skabe gode dage",
publisher = "Dansk Gerontologisk Selskab",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Er ensomhed skæbne ved høj alder?

AU - Munk, Karen

AU - Brandt, Michael Smærup

AU - Hansen, Kristian Frausing

PY - 2016/11/7

Y1 - 2016/11/7

N2 - Igennem den gerontologiske videnskabs historie har der været en udtalt optagethed af ældres ensomhed og af forestillinger om, at ensomhed er en uafvendelig ledsager til moderne alderdom. Ifølge moderne ensomhedsforskning er dette dog en myte. Spørgsmålet er dog, om ikke ensomhed har flere former, end traditionelle ensomhedsundersøgelser hævder. Tilværelsen er kompleks og ikke mindst for den enkelte ældre med høj alder. Det kan således både være rigtigt, at forestillingen om udbredt ensomhed i alderdommen på en og samme gang er en myte, men også kan være sand for nogle.

AB - Igennem den gerontologiske videnskabs historie har der været en udtalt optagethed af ældres ensomhed og af forestillinger om, at ensomhed er en uafvendelig ledsager til moderne alderdom. Ifølge moderne ensomhedsforskning er dette dog en myte. Spørgsmålet er dog, om ikke ensomhed har flere former, end traditionelle ensomhedsundersøgelser hævder. Tilværelsen er kompleks og ikke mindst for den enkelte ældre med høj alder. Det kan således både være rigtigt, at forestillingen om udbredt ensomhed i alderdommen på en og samme gang er en myte, men også kan være sand for nogle.

KW - Ensomhed

KW - Ældre

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-981407-1-9

SP - 31

EP - 38

BT - At skabe gode dage

A2 - Beck, Anne Marie

A2 - Højlund, Birgitte

A2 - Thomasen, Louise Scheel

PB - Dansk Gerontologisk Selskab

CY - København

ER -