En fænomenologisk helhedsforståelse af intersubjektiviteten - som udlagt af Merleau-Ponty

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Standard

En fænomenologisk helhedsforståelse af intersubjektiviteten - som udlagt af Merleau-Ponty. / Willert, Kristoffer Balslev.

I: Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, Bind 7, Nr. 1, 2019, s. 4-25.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Harvard

Willert, KB 2019, 'En fænomenologisk helhedsforståelse af intersubjektiviteten - som udlagt af Merleau-Ponty', Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, bind 7, nr. 1, s. 4-25.

APA

Willert, K. B. (2019). En fænomenologisk helhedsforståelse af intersubjektiviteten - som udlagt af Merleau-Ponty. Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling, 7(1), 4-25.

CBE

Willert KB. 2019. En fænomenologisk helhedsforståelse af intersubjektiviteten - som udlagt af Merleau-Ponty. Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling. 7(1):4-25.

MLA

Vancouver

Willert KB. En fænomenologisk helhedsforståelse af intersubjektiviteten - som udlagt af Merleau-Ponty. Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling. 2019;7(1):4-25.

Author

Willert, Kristoffer Balslev. / En fænomenologisk helhedsforståelse af intersubjektiviteten - som udlagt af Merleau-Ponty. I: Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling. 2019 ; Bind 7, Nr. 1. s. 4-25.

Bibtex

@article{4568eddaa55d4c488cedcddf4b610b1e,
title = "En f{\ae}nomenologisk helhedsforst{\aa}else af intersubjektiviteten - som udlagt af Merleau-Ponty",
abstract = "Denne artikel tager fat om Merleau-Pontys f{\ae}nomenologiske udl{\ae}gning af f{\ae}nomenet intersubjektivitet. Det er helt afg{\o}rende for hans analyse, at relationen mellem flere bevidstheder ikke kan behandles som et isoleret filosofisk problem. Derfor vil jeg i artiklens f{\o}rste del udl{\ae}gge Merleau-Pontys forst{\aa}else af begreberne ”verden” og det ”pr{\ae}-objektive liv”. Anden del fremstiller de grundl{\ae}ggende temaer bag det epistemologiske problem ved erfaringen af andre bevidstheder. Tredje og sidste del unders{\o}ger Merleau-Pontys fremstilling af intersubjektivitetsproblemet og f{\ae}stner hans l{\o}sninger sammen med konklusionerne fra f{\o}rste del og andre centrale temaer fra hans t{\ae}nkning – kroppen, perceptionen, indstiftelsen, historien – hvilket skal binde en knude om artiklens centrale tese: Merleau-Pontys udl{\ae}gning af intersubjektiviteten b{\o}r ses i lyset af en samlet teori om forholdet mellem subjekt, verden og den anden, som alle peger p{\aa} en f{\ae}llesn{\ae}vner – en allestedsn{\ae}rv{\ae}rende ambiguitet.",
keywords = "Merleau-Ponty, F{\ae}nomenologi, Kroppen, intersubjektivitet",
author = "Willert, {Kristoffer Balslev}",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "7",
pages = "4--25",
journal = "Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling",
issn = "2245-9855",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - En fænomenologisk helhedsforståelse af intersubjektiviteten - som udlagt af Merleau-Ponty

AU - Willert, Kristoffer Balslev

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Denne artikel tager fat om Merleau-Pontys fænomenologiske udlægning af fænomenet intersubjektivitet. Det er helt afgørende for hans analyse, at relationen mellem flere bevidstheder ikke kan behandles som et isoleret filosofisk problem. Derfor vil jeg i artiklens første del udlægge Merleau-Pontys forståelse af begreberne ”verden” og det ”præ-objektive liv”. Anden del fremstiller de grundlæggende temaer bag det epistemologiske problem ved erfaringen af andre bevidstheder. Tredje og sidste del undersøger Merleau-Pontys fremstilling af intersubjektivitetsproblemet og fæstner hans løsninger sammen med konklusionerne fra første del og andre centrale temaer fra hans tænkning – kroppen, perceptionen, indstiftelsen, historien – hvilket skal binde en knude om artiklens centrale tese: Merleau-Pontys udlægning af intersubjektiviteten bør ses i lyset af en samlet teori om forholdet mellem subjekt, verden og den anden, som alle peger på en fællesnævner – en allestedsnærværende ambiguitet.

AB - Denne artikel tager fat om Merleau-Pontys fænomenologiske udlægning af fænomenet intersubjektivitet. Det er helt afgørende for hans analyse, at relationen mellem flere bevidstheder ikke kan behandles som et isoleret filosofisk problem. Derfor vil jeg i artiklens første del udlægge Merleau-Pontys forståelse af begreberne ”verden” og det ”præ-objektive liv”. Anden del fremstiller de grundlæggende temaer bag det epistemologiske problem ved erfaringen af andre bevidstheder. Tredje og sidste del undersøger Merleau-Pontys fremstilling af intersubjektivitetsproblemet og fæstner hans løsninger sammen med konklusionerne fra første del og andre centrale temaer fra hans tænkning – kroppen, perceptionen, indstiftelsen, historien – hvilket skal binde en knude om artiklens centrale tese: Merleau-Pontys udlægning af intersubjektiviteten bør ses i lyset af en samlet teori om forholdet mellem subjekt, verden og den anden, som alle peger på en fællesnævner – en allestedsnærværende ambiguitet.

KW - Merleau-Ponty

KW - Fænomenologi

KW - Kroppen

KW - intersubjektivitet

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 7

SP - 4

EP - 25

JO - Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling

JF - Tidsskrift for Medier, Erkendelse og Formidling

SN - 2245-9855

IS - 1

ER -