Drømmen om det frie, hvide uudgrundelige rum

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Standard

Drømmen om det frie, hvide uudgrundelige rum. / Madsen, Theis Vallø.

Cybermuseologi: kunst, museer og formidling i et digitalt perspektiv. red. / Ane Hejlskov Larsen; Rune Gade; André Wang Hansen. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2015. s. 171-189.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Harvard

Madsen, TV 2015, Drømmen om det frie, hvide uudgrundelige rum. i A Hejlskov Larsen, R Gade & AW Hansen (red), Cybermuseologi: kunst, museer og formidling i et digitalt perspektiv. Aarhus Universitetsforlag, Aarhus, s. 171-189.

APA

Madsen, T. V. (2015). Drømmen om det frie, hvide uudgrundelige rum. I A. Hejlskov Larsen, R. Gade, & A. W. Hansen (red.), Cybermuseologi: kunst, museer og formidling i et digitalt perspektiv (s. 171-189). Aarhus: Aarhus Universitetsforlag.

CBE

Madsen TV. 2015. Drømmen om det frie, hvide uudgrundelige rum. Hejlskov Larsen A, Gade R, Hansen AW, red. I Cybermuseologi: kunst, museer og formidling i et digitalt perspektiv. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. s. 171-189.

MLA

Madsen, Theis Vallø "Drømmen om det frie, hvide uudgrundelige rum"., Hejlskov Larsen, Ane Gade, Rune Hansen, André Wang (red.). Cybermuseologi: kunst, museer og formidling i et digitalt perspektiv. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. 2015, 171-189.

Vancouver

Madsen TV. Drømmen om det frie, hvide uudgrundelige rum. I Hejlskov Larsen A, Gade R, Hansen AW, red., Cybermuseologi: kunst, museer og formidling i et digitalt perspektiv. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. 2015. s. 171-189

Author

Madsen, Theis Vallø. / Drømmen om det frie, hvide uudgrundelige rum. Cybermuseologi: kunst, museer og formidling i et digitalt perspektiv. red. / Ane Hejlskov Larsen ; Rune Gade ; André Wang Hansen. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2015. s. 171-189

Bibtex

@inbook{b5c16281b55444a6b220c2e1d986b9a7,
title = "Dr{\o}mmen om det frie, hvide uudgrundelige rum",
abstract = "Kunsthistorikeren Theis Vall{\o} Madsen analyserer forestillingen om det digitale rum eller cyberspace som et endel{\o}st univers og tr{\ae}kker i denne analyse p{\aa} tilsvarende billedopfattelser fra ren{\ae}ssancens opfindelse af centralperspektivet over oplysningens id{\'e} om den hvide fornuft og den russiske konstruktivismes uendelighedsbegreb til en t{\o}jlel{\o}s computergenereret verden i vor tids science-fictionfilm. Samtidig h{\ae}fter han denne forestilling sammen med en filosofisk tradition fra oplysningstiden og romantikken, der skelnede mellem det materielle vs det immaterielle, og der er Vall{\o} Madsens pointe, at den digitale kultur ikke er mindre materiel eller for den sags skyld immateriel end f{\o}r-digitale kulturer. Der er snarere tale om en ny form for materialitet.",
keywords = "digital museologi, museologi, museer, Museum, formidling, kunst",
author = "Madsen, {Theis Vall{\o}}",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "9788771243406",
pages = "171--189",
editor = "{Hejlskov Larsen}, Ane and Rune Gade and Hansen, {Andr{\'e} Wang}",
booktitle = "Cybermuseologi",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Drømmen om det frie, hvide uudgrundelige rum

AU - Madsen, Theis Vallø

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Kunsthistorikeren Theis Vallø Madsen analyserer forestillingen om det digitale rum eller cyberspace som et endeløst univers og trækker i denne analyse på tilsvarende billedopfattelser fra renæssancens opfindelse af centralperspektivet over oplysningens idé om den hvide fornuft og den russiske konstruktivismes uendelighedsbegreb til en tøjleløs computergenereret verden i vor tids science-fictionfilm. Samtidig hæfter han denne forestilling sammen med en filosofisk tradition fra oplysningstiden og romantikken, der skelnede mellem det materielle vs det immaterielle, og der er Vallø Madsens pointe, at den digitale kultur ikke er mindre materiel eller for den sags skyld immateriel end før-digitale kulturer. Der er snarere tale om en ny form for materialitet.

AB - Kunsthistorikeren Theis Vallø Madsen analyserer forestillingen om det digitale rum eller cyberspace som et endeløst univers og trækker i denne analyse på tilsvarende billedopfattelser fra renæssancens opfindelse af centralperspektivet over oplysningens idé om den hvide fornuft og den russiske konstruktivismes uendelighedsbegreb til en tøjleløs computergenereret verden i vor tids science-fictionfilm. Samtidig hæfter han denne forestilling sammen med en filosofisk tradition fra oplysningstiden og romantikken, der skelnede mellem det materielle vs det immaterielle, og der er Vallø Madsens pointe, at den digitale kultur ikke er mindre materiel eller for den sags skyld immateriel end før-digitale kulturer. Der er snarere tale om en ny form for materialitet.

KW - digital museologi

KW - museologi

KW - museer

KW - Museum

KW - formidling

KW - kunst

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788771243406

SP - 171

EP - 189

BT - Cybermuseologi

A2 - Hejlskov Larsen, Ane

A2 - Gade, Rune

A2 - Hansen, André Wang

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Aarhus

ER -