Dansk Center for Forskningsanalyse

Danske universiteter under forandring: Konvergens og differentiering

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

Standard

Danske universiteter under forandring : Konvergens og differentiering. / Stage, Andreas Kjær; Aagaard, Kaare.

I: Forskningspolitikk, 09.03.2020.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelFormidling

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@article{1c54a7a2ab6d4ba2baf3459ddd00b326,
title = "Danske universiteter under forandring: Konvergens og differentiering",
abstract = "Universiteterne har v{\ae}ret under forandring gennem de seneste tyve {\aa}r. Et centralt diskussionspunkt har i den sammenh{\ae}ng v{\ae}ret om forandringerne har f{\o}rt til {\o}get homogenisering indenfor universitetssektorerne eller om der snarere ses tegn p{\aa} {\o}get differentiering. Ved at analysere {\ae}ndringer i medarbejdersammens{\ae}tningen over tid vises det i en dansk kontekst, at svaret faktisk er b{\aa}de-og. P{\aa} universiteternes teknisk-administrative side er der sket en betydelig homogenisering, mens vi p{\aa} den akademiske side kan observere en {\o}get differentiering mellem henholdsvis de forskningstunge og de undervisningstunge institutioner.",
author = "Stage, {Andreas Kj{\ae}r} and Kaare Aagaard",
year = "2020",
month = mar,
day = "9",
language = "Dansk",
journal = "Forskningspolitikk",
issn = "0333-0273",
publisher = "nifu (nordisk institutt for studier av innovasjon forskning og utdanning)",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Danske universiteter under forandring

T2 - Konvergens og differentiering

AU - Stage, Andreas Kjær

AU - Aagaard, Kaare

PY - 2020/3/9

Y1 - 2020/3/9

N2 - Universiteterne har været under forandring gennem de seneste tyve år. Et centralt diskussionspunkt har i den sammenhæng været om forandringerne har ført til øget homogenisering indenfor universitetssektorerne eller om der snarere ses tegn på øget differentiering. Ved at analysere ændringer i medarbejdersammensætningen over tid vises det i en dansk kontekst, at svaret faktisk er både-og. På universiteternes teknisk-administrative side er der sket en betydelig homogenisering, mens vi på den akademiske side kan observere en øget differentiering mellem henholdsvis de forskningstunge og de undervisningstunge institutioner.

AB - Universiteterne har været under forandring gennem de seneste tyve år. Et centralt diskussionspunkt har i den sammenhæng været om forandringerne har ført til øget homogenisering indenfor universitetssektorerne eller om der snarere ses tegn på øget differentiering. Ved at analysere ændringer i medarbejdersammensætningen over tid vises det i en dansk kontekst, at svaret faktisk er både-og. På universiteternes teknisk-administrative side er der sket en betydelig homogenisering, mens vi på den akademiske side kan observere en øget differentiering mellem henholdsvis de forskningstunge og de undervisningstunge institutioner.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Forskningspolitikk

JF - Forskningspolitikk

SN - 0333-0273

ER -