Correlated randomness in cryptographic protocols

Bidragets oversatte titel: Korreleret tilfældighed i kryptografiske protokoller

Michael Nielsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

Abstract

Denne afhandling indeholder kryptologisk forskning i sikker flerpartsberegning med fokus på to-partsprotokoller. Vi konstruerer informationsteoretiske protokoller, som bevises sikre ved brug af korreleret tilfældighed frem for beregningsmæssige antagelser. Disse protokoller målretter sig tre forskellige problemstillinger:

1. Beregningsmæssig kompleksitet for sikker aritmetisk beregning; Vi konstruerer en protokol for sikker to-partsberegning over et endeligt legeme. Denne protokol nyder en konstant beregningsmæssig kompleksitet, hvor kompleksitet måles i antal legemeoperationer udført per multiplikation, de to parter ønsker at beregne sikkert.

2. Korrelerede kredsløb fra sandhedstabeller; Vi præsenterer et design for korreleret tilfældighed baseret på sandhedstabeller, der giver en to-partsprotokol med hurtig afviklingstid. Denne protokol skaleres let til flere parter, og nyder populære egenskaber såsom at lineære funktioner kan beregnes sikkert uden kommunikation mellem parterne.

3. Korreleret tilfældighed som råvare; Vi konstruerer en protokol for sikker topartsberegning over et endeligt legeme, som bruger leverandører af korreleret tilfældighed. Protokollen er sikker og kan tolerere op til knap halvdelen af leverandørerne samarbejder ondsindet.
Bidragets oversatte titelKorreleret tilfældighed i kryptografiske protokoller
OriginalsprogEngelsk
ForlagÅrhus Universitet
Antal sider147
StatusUdgivet - apr. 2019

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Korreleret tilfældighed i kryptografiske protokoller'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater