Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Biodiversitetsvirkemidler på danske landbrugs- og skovrejsningsarealer: Synteserapport

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning


Formålet med denne rapport er at give første samlet vidensgrundlag for tiltag, der kan medvirke til at forbedre biodiversiteten i det danske landbrugslandskab.
Rapporten gennemgår et udvalg af relevante eksisterende og nye virkemidler til fremme af biodiversiteten på landbrugs- og skovrejsningsarealer. Rapporten beskriver virkemidlernes forventede biodiversitetseffekt og de forventede økonomiske effekter. Herudover giver rapporten anbefalinger for implementering af virkemidlerne i forhold til at øge deres biodiversitetseffekt og den belyser landmændenes interesse for de forskellige virkemidler på baggrund af en national spørgeskemaundersøgelse. Udarbejdelsen af rapporten skal bl.a. ses i lyset af EU’s landbrugsreform (CAP2020+), som giver nye og bedre muligheder for at etablere småbiotoper på markarealer - f.eks. ved at udtage svært dyrkbare og ukurante dele af marken - tillige med kombinationer af frivillige landdistriktsordninger til fremme af miljø, klima og biodiversitet. Rapport skal ses som en første analyse og baggrund for de kommende års videre implementering af biodiversitetsvirkemidler til naturbeskyttelse.
OriginalsprogDansk
ForlagDCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Antal sider205
ISBN (Trykt)978-87-93998-28-5
Rekvirerende organMiljø- og Fødevareministeriet, Landbrugsstyrelsen
StatusUdgivet - nov. 2020
SerietitelDCA rapport
Nummer178
ISSN2245-1684

Bibliografisk note

Journal 2019-0036409

Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.

    Forskningsområder

  • T0-2020

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 200838267