Center for Rusmiddelforskning

At være optimal: Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Standard

At være optimal : Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund. / Holm, Karina Ellegaard; Frederiksen, Kirsten Søndergaard; Kolind, Torsten.

Unge liv: Tilhør og udfordringer. red. / Mads Uffe Pedersen; Signe Ravn. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2016. s. 155-174 (Samfund og Rusmidler; Nr. 4).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Harvard

Holm, KE, Frederiksen, KS & Kolind, T 2016, At være optimal: Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund. i MU Pedersen & S Ravn (red), Unge liv: Tilhør og udfordringer. Aarhus Universitetsforlag, Aarhus, Samfund og Rusmidler, nr. 4, s. 155-174.

APA

Holm, K. E., Frederiksen, K. S., & Kolind, T. (2016). At være optimal: Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund. I M. U. Pedersen, & S. Ravn (red.), Unge liv: Tilhør og udfordringer (s. 155-174). Aarhus Universitetsforlag. Samfund og Rusmidler, Nr. 4

CBE

Holm KE, Frederiksen KS, Kolind T. 2016. At være optimal: Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund. Pedersen MU, Ravn S, red. I Unge liv: Tilhør og udfordringer. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. s. 155-174. (Samfund og Rusmidler; Nr. 4).

MLA

Holm, Karina Ellegaard, Kirsten Søndergaard Frederiksen, og Torsten Kolind "At være optimal: Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund". og Pedersen, Mads Uffe Ravn, Signe (red.). Unge liv: Tilhør og udfordringer. Kapitel 7, Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. (Samfund og Rusmidler; Journal nr. 4). 2016, 155-174.

Vancouver

Holm KE, Frederiksen KS, Kolind T. At være optimal: Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund. I Pedersen MU, Ravn S, red., Unge liv: Tilhør og udfordringer. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. 2016. s. 155-174. (Samfund og Rusmidler; Nr. 4).

Author

Holm, Karina Ellegaard ; Frederiksen, Kirsten Søndergaard ; Kolind, Torsten. / At være optimal : Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund. Unge liv: Tilhør og udfordringer. red. / Mads Uffe Pedersen ; Signe Ravn. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2016. s. 155-174 (Samfund og Rusmidler; Nr. 4).

Bibtex

@inbook{a12c0042a86449dfb56250e79e904506,
title = "At v{\ae}re optimal: Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund",
abstract = "Kapitlet unders{\o}ger forholdet til fest og rus blandt unge med anden etnisk baggrund end dansk. Det er tydeligt, at alkohol, fester, rus og kropslighed opleves forskelligt blandt de interviewede; for nogle handler fest om mad, dans, musik og at g{\o}re sig l{\ae}kker, mens det for andre ogs{\aa} handler om rus og fuldskab. P{\aa} trods af disse forskelle synes der blandt interviewdeltagerne at v{\ae}re et generelt {\o}nske om at bevare selvkontrol og fremst{\aa} som den optimale udgave af sig selv. I kapitlet g{\o}r vi brug af begrebet disciplineret nydelse for at belyse, hvordan deres bestr{\ae}belser p{\aa} at v{\ae}re optimale er central for deres nydelse. Kapitlet viser, at der er forskellige strategier for de unge til at opn{\aa} disciplineret nydelse. Nogle af de unge {\o}nsker s{\aa}ledes kun at sl{\aa} sig l{\o}s i k{\o}nsadskilte sammenh{\ae}nge og undg{\aa}r festlige sammenh{\ae}nge med rus, mens andre ungebevarer kontrol og opn{\aa}r nydelse mens de fester sammen med fulde klassekammerater. Selv de f{\aa}, som beretter om rusmiddelbrug, fort{\ae}ller, at det foreg{\aa}r med m{\aa}let om at v{\ae}re optimal.",
author = "Holm, {Karina Ellegaard} and Frederiksen, {Kirsten S{\o}ndergaard} and Torsten Kolind",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "978 87 7124 871 5",
series = "Samfund og Rusmidler",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",
number = "4",
pages = "155--174",
editor = "Pedersen, {Mads Uffe } and Ravn, {Signe }",
booktitle = "Unge liv",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - At være optimal

T2 - Fester, rusmidler og disciplineret nydelse blandt unge med minoritetsbaggrund

AU - Holm, Karina Ellegaard

AU - Frederiksen, Kirsten Søndergaard

AU - Kolind, Torsten

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Kapitlet undersøger forholdet til fest og rus blandt unge med anden etnisk baggrund end dansk. Det er tydeligt, at alkohol, fester, rus og kropslighed opleves forskelligt blandt de interviewede; for nogle handler fest om mad, dans, musik og at gøre sig lækker, mens det for andre også handler om rus og fuldskab. På trods af disse forskelle synes der blandt interviewdeltagerne at være et generelt ønske om at bevare selvkontrol og fremstå som den optimale udgave af sig selv. I kapitlet gør vi brug af begrebet disciplineret nydelse for at belyse, hvordan deres bestræbelser på at være optimale er central for deres nydelse. Kapitlet viser, at der er forskellige strategier for de unge til at opnå disciplineret nydelse. Nogle af de unge ønsker således kun at slå sig løs i kønsadskilte sammenhænge og undgår festlige sammenhænge med rus, mens andre ungebevarer kontrol og opnår nydelse mens de fester sammen med fulde klassekammerater. Selv de få, som beretter om rusmiddelbrug, fortæller, at det foregår med målet om at være optimal.

AB - Kapitlet undersøger forholdet til fest og rus blandt unge med anden etnisk baggrund end dansk. Det er tydeligt, at alkohol, fester, rus og kropslighed opleves forskelligt blandt de interviewede; for nogle handler fest om mad, dans, musik og at gøre sig lækker, mens det for andre også handler om rus og fuldskab. På trods af disse forskelle synes der blandt interviewdeltagerne at være et generelt ønske om at bevare selvkontrol og fremstå som den optimale udgave af sig selv. I kapitlet gør vi brug af begrebet disciplineret nydelse for at belyse, hvordan deres bestræbelser på at være optimale er central for deres nydelse. Kapitlet viser, at der er forskellige strategier for de unge til at opnå disciplineret nydelse. Nogle af de unge ønsker således kun at slå sig løs i kønsadskilte sammenhænge og undgår festlige sammenhænge med rus, mens andre ungebevarer kontrol og opnår nydelse mens de fester sammen med fulde klassekammerater. Selv de få, som beretter om rusmiddelbrug, fortæller, at det foregår med målet om at være optimal.

UR - https://www.statsbiblioteket.dk/au/?locale=da#/search?query=recordID:"sb_6232140"

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978 87 7124 871 5

T3 - Samfund og Rusmidler

SP - 155

EP - 174

BT - Unge liv

A2 - Pedersen, Mads Uffe

A2 - Ravn, Signe

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Aarhus

ER -