Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Antal og placering af små fyringsanlæg i Danmark

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Standard

Antal og placering af små fyringsanlæg i Danmark. / Nielsen, Ole-Kenneth; Plejdrup, Marlene Schmidt.

2018. 25 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@book{15c14b33ab744ad090795458daa0f094,
title = "Antal og placering af sm{\aa} fyringsanl{\ae}g i Danmark",
abstract = "Emissioner fra sm{\aa} fyringsanl{\ae}g typisk i husholdninger er en kilde til luftforurening i Danmark. Derfor er antallet og placeringen af anl{\ae}ggene vigtige oplysninger i forhold til at vurdere emissionen og eksponeringen. Tidligere opg{\o}relser af antallet af anl{\ae}g har v{\ae}ret baseret p{\aa} oplysninger enten fra sp{\o}rgeunders{\o}gelser om fyringsanl{\ae}g, der anvender br{\ae}nde eller fra Bygnings- og boligregistret (BBR) for andre typer af anl{\ae}g, f.eks. oliefyr og halmfyr. Placeringen af anl{\ae}ggene har i alle situationer v{\ae}ret baseret p{\aa} oplysninger fra BBR registret. For at forbedre vidensgrundlaget har Milj{\o}styrelsen (MST) samarbejdet med Skorstensfejerlauget (SFL) om at tilvejebringe pr{\ae}cise oplysninger om antal og placering af fyringsanl{\ae}g. Det nye samlede datas{\ae}t baseret p{\aa} data fra SFL og BBR er en v{\ae}sentlig forbedring i forhold til tidligere opg{\o}relser baseret alene p{\aa} BBR. Hvor BBR generelt indeholder mange fejl i de registrerede informationer om varmekilde pga. manglende opdatering, s{\aa} opdateres SFL-data l{\o}bende og omfatter alle anl{\ae}g der f{\aa}r lovpligtige og regelm{\ae}ssige bes{\o}g af skorstensfejer. Geografiske forskelle og i endnu h{\o}jere grad forskelle mellem boligtyper (f.eks. lejlighed, parcelhus eller sommerhus) i br{\ae}ndselsforbrug pr. anl{\ae}g er en interessant parameter i forbindelse med emissionsberegning, men p{\aa} baggrund af de data der pt. er til r{\aa}dighed, er det ikke mulig at tage h{\o}jde for disse forskelle p{\aa} nationalt plan. Tilsvarende ville oplysninger om teknologi eller alder af anl{\ae}g kunne bidrage til at forbedre grundlaget for emissionsberegningerne.",
keywords = "sm{\aa} fyringsanl{\ae}g, br{\ae}ndeovne, husholdninger, placering, luftforurening",
author = "Ole-Kenneth Nielsen and Plejdrup, {Marlene Schmidt}",
year = "2018",
month = jan,
day = "24",
language = "Dansk",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Antal og placering af små fyringsanlæg i Danmark

AU - Nielsen, Ole-Kenneth

AU - Plejdrup, Marlene Schmidt

PY - 2018/1/24

Y1 - 2018/1/24

N2 - Emissioner fra små fyringsanlæg typisk i husholdninger er en kilde til luftforurening i Danmark. Derfor er antallet og placeringen af anlæggene vigtige oplysninger i forhold til at vurdere emissionen og eksponeringen. Tidligere opgørelser af antallet af anlæg har været baseret på oplysninger enten fra spørgeundersøgelser om fyringsanlæg, der anvender brænde eller fra Bygnings- og boligregistret (BBR) for andre typer af anlæg, f.eks. oliefyr og halmfyr. Placeringen af anlæggene har i alle situationer været baseret på oplysninger fra BBR registret. For at forbedre vidensgrundlaget har Miljøstyrelsen (MST) samarbejdet med Skorstensfejerlauget (SFL) om at tilvejebringe præcise oplysninger om antal og placering af fyringsanlæg. Det nye samlede datasæt baseret på data fra SFL og BBR er en væsentlig forbedring i forhold til tidligere opgørelser baseret alene på BBR. Hvor BBR generelt indeholder mange fejl i de registrerede informationer om varmekilde pga. manglende opdatering, så opdateres SFL-data løbende og omfatter alle anlæg der får lovpligtige og regelmæssige besøg af skorstensfejer. Geografiske forskelle og i endnu højere grad forskelle mellem boligtyper (f.eks. lejlighed, parcelhus eller sommerhus) i brændselsforbrug pr. anlæg er en interessant parameter i forbindelse med emissionsberegning, men på baggrund af de data der pt. er til rådighed, er det ikke mulig at tage højde for disse forskelle på nationalt plan. Tilsvarende ville oplysninger om teknologi eller alder af anlæg kunne bidrage til at forbedre grundlaget for emissionsberegningerne.

AB - Emissioner fra små fyringsanlæg typisk i husholdninger er en kilde til luftforurening i Danmark. Derfor er antallet og placeringen af anlæggene vigtige oplysninger i forhold til at vurdere emissionen og eksponeringen. Tidligere opgørelser af antallet af anlæg har været baseret på oplysninger enten fra spørgeundersøgelser om fyringsanlæg, der anvender brænde eller fra Bygnings- og boligregistret (BBR) for andre typer af anlæg, f.eks. oliefyr og halmfyr. Placeringen af anlæggene har i alle situationer været baseret på oplysninger fra BBR registret. For at forbedre vidensgrundlaget har Miljøstyrelsen (MST) samarbejdet med Skorstensfejerlauget (SFL) om at tilvejebringe præcise oplysninger om antal og placering af fyringsanlæg. Det nye samlede datasæt baseret på data fra SFL og BBR er en væsentlig forbedring i forhold til tidligere opgørelser baseret alene på BBR. Hvor BBR generelt indeholder mange fejl i de registrerede informationer om varmekilde pga. manglende opdatering, så opdateres SFL-data løbende og omfatter alle anlæg der får lovpligtige og regelmæssige besøg af skorstensfejer. Geografiske forskelle og i endnu højere grad forskelle mellem boligtyper (f.eks. lejlighed, parcelhus eller sommerhus) i brændselsforbrug pr. anlæg er en interessant parameter i forbindelse med emissionsberegning, men på baggrund af de data der pt. er til rådighed, er det ikke mulig at tage højde for disse forskelle på nationalt plan. Tilsvarende ville oplysninger om teknologi eller alder af anlæg kunne bidrage til at forbedre grundlaget for emissionsberegningerne.

KW - små fyringsanlæg

KW - brændeovne

KW - husholdninger

KW - placering

KW - luftforurening

M3 - Rapport

BT - Antal og placering af små fyringsanlæg i Danmark

ER -