Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aggersborg i vikingetiden: Bebyggelsen og borgen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Standard

Aggersborg i vikingetiden : Bebyggelsen og borgen. / Roesdahl, Else (Redaktør); Sindbæk, Søren Michael (Redaktør); Pedersen, Anne (Redaktør).

Højbjerg : Jysk Arkæologisk Selskab, 2014. 543 s. (Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter, Bind 81).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Harvard

Roesdahl, E, Sindbæk, SM & Pedersen, A (red) 2014, Aggersborg i vikingetiden: Bebyggelsen og borgen. Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter, bind 81, Jysk Arkæologisk Selskab, Højbjerg.

APA

Roesdahl, E., Sindbæk, S. M., & Pedersen, A. (red.) (2014). Aggersborg i vikingetiden: Bebyggelsen og borgen. Jysk Arkæologisk Selskab. Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter Bind 81

CBE

Roesdahl E, Sindbæk SM, Pedersen A, red. 2014. Aggersborg i vikingetiden: Bebyggelsen og borgen. Højbjerg: Jysk Arkæologisk Selskab. 543 s. (Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter, Bind 81).

MLA

Roesdahl, Else, Søren Michael Sindbæk og Anne Pedersen, redaktører Aggersborg i vikingetiden: Bebyggelsen og borgen Højbjerg: Jysk Arkæologisk Selskab. 2014. (Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter, Bind 81).

Vancouver

Roesdahl E, (ed.), Sindbæk SM, (ed.), Pedersen A, (ed.). Aggersborg i vikingetiden: Bebyggelsen og borgen. Højbjerg: Jysk Arkæologisk Selskab, 2014. 543 s. (Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter, Bind 81).

Author

Roesdahl, Else (Redaktør) ; Sindbæk, Søren Michael (Redaktør) ; Pedersen, Anne (Redaktør). / Aggersborg i vikingetiden : Bebyggelsen og borgen. Højbjerg : Jysk Arkæologisk Selskab, 2014. 543 s. (Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter, Bind 81).

Bibtex

@book{9718a78d9a1d40989f55d49baf47f639,
title = "Aggersborg i vikingetiden: Bebyggelsen og borgen",
abstract = "Aggersborg er den st{\o}rste af de monumentale ringborge, som kong Harald Bl{\aa}tand lod opf{\o}re i anden halvdel af 900-{\aa}rene. Borgen l{\aa} med vid udsigt over Limfjorden, p{\aa} et strategisk vigtigt sted. Sammen med andre danske ringborge som Trelleborg og Fyrkat spillede Aggersborg en central rolle i vikingetiden. Hvor borgen blev anlagt, havde der f{\o}r ligget en stor vikingetidsbebyggelse. De us{\ae}dvanligt velbevarede rester af bygninger og de mange genstandsfund giver vigtige oplysninger om bebyggelsens fysiske og sociale struktur, udvikling og boligkultur samt om den materielle kultur. Bogen g{\o}r rede for Nationalmuseets store udgravninger af b{\aa}de borgen og den {\ae}ldre bebyggelse. Med udgangspunkt i resultaterne gives et nyt indblik i Danmarks historie i denne brydningstid og i de politiske og kulturelle forbindelser med Europa.",
editor = "Else Roesdahl and Sindb{\ae}k, {S{\o}ren Michael} and Anne Pedersen",
year = "2014",
language = "Dansk",
isbn = "9788788415865",
series = "Jysk Ark{\ae}ologisk Selskabs Skrifter",
publisher = "Jysk Ark{\ae}ologisk Selskab",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Aggersborg i vikingetiden

T2 - Bebyggelsen og borgen

A2 - Roesdahl, Else

A2 - Sindbæk, Søren Michael

A2 - Pedersen, Anne

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Aggersborg er den største af de monumentale ringborge, som kong Harald Blåtand lod opføre i anden halvdel af 900-årene. Borgen lå med vid udsigt over Limfjorden, på et strategisk vigtigt sted. Sammen med andre danske ringborge som Trelleborg og Fyrkat spillede Aggersborg en central rolle i vikingetiden. Hvor borgen blev anlagt, havde der før ligget en stor vikingetidsbebyggelse. De usædvanligt velbevarede rester af bygninger og de mange genstandsfund giver vigtige oplysninger om bebyggelsens fysiske og sociale struktur, udvikling og boligkultur samt om den materielle kultur. Bogen gør rede for Nationalmuseets store udgravninger af både borgen og den ældre bebyggelse. Med udgangspunkt i resultaterne gives et nyt indblik i Danmarks historie i denne brydningstid og i de politiske og kulturelle forbindelser med Europa.

AB - Aggersborg er den største af de monumentale ringborge, som kong Harald Blåtand lod opføre i anden halvdel af 900-årene. Borgen lå med vid udsigt over Limfjorden, på et strategisk vigtigt sted. Sammen med andre danske ringborge som Trelleborg og Fyrkat spillede Aggersborg en central rolle i vikingetiden. Hvor borgen blev anlagt, havde der før ligget en stor vikingetidsbebyggelse. De usædvanligt velbevarede rester af bygninger og de mange genstandsfund giver vigtige oplysninger om bebyggelsens fysiske og sociale struktur, udvikling og boligkultur samt om den materielle kultur. Bogen gør rede for Nationalmuseets store udgravninger af både borgen og den ældre bebyggelse. Med udgangspunkt i resultaterne gives et nyt indblik i Danmarks historie i denne brydningstid og i de politiske og kulturelle forbindelser med Europa.

M3 - Bog

SN - 9788788415865

T3 - Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter

BT - Aggersborg i vikingetiden

PB - Jysk Arkæologisk Selskab

CY - Højbjerg

ER -