16:9 Podcast: Streaming for viderekomne

Jakob Isak Nielsen (Producent), Henrik Højer (vært) (Producent), Andreas Halskov (Producent), Jan Oxholm (optagelse og redigering) (Andet)

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformBilleder, Video- og Lydoptagelser (digital)Formidling

Abstract

Tv-landskabet har forandret sig markant i streamingens tidsalder – det der ofte kaldes the multiplatform era. Dette fænomen behandles i antologien Streaming for viderekomne (2020), der følger op på 16:9-bogen Fjernsyn for viderekomne (2011) og samtidig udvider interessefeltet til ikke blot at dække nyere amerikanske tv-serier, men serier fra flere forskellige nationer og industrier. I denne podcast taler tre af redaktørerne bag Streaming for viderekomne, Henrik Højer, Jakob Isak Nielsen og Andreas Halskov, om bogens indhold og de fænomener, som der ikke blev plads til i bogen.

Hvor Fjernsyn for viderekomne beskæftigede sig med kabelrevolutionen i 1990’erne og begyndelsen af 2000’erne, hvor HBO og andre kabelkanaler var med til at forandre det amerikanske tv-landskab, så hander Streaming for viderekomne om streamingteknologiens betydning for den globale seriefiktion i både et industrielt og æstetisk perspektiv. Bogen handler om skandinaviske ungdoms- og periodeserier som SKAM, Doggystyle og Badehotellet samt tyske hitserier som Dark, men også om populære antologiserier som Black Mirror, superhelteserier på Netflix, transmedielle universer og amerikanske prestigeserier som Twin Peaks: The Return og The Plot Against America. Bogen samler således tendenser fra forskellige dele af verden og er skrevet af forskere og kritikere fra Danmark, Norge, Tyskland og USA.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato25 mar. 2020
PublikationsmedierPodcast
Størrelse34 min
StatusUdgivet - 25 mar. 2020

Citationsformater