Projektdetaljer
Beskrivelse
Økologisk svineproduktion er udfordret på både miljø og økonomisk
konkurrenceevne. Lav fodereffektivitet kombineret med afhængighed af
kraftfoder baseret på ikke-lokale proteinkilder øger næringstabet,
klimaaftrykket samt behovet for landbrugsland. Derved kompromitteres
både produktionens økonomi og bæredygtighed
WI-FI tager fat på disse udfordringer med fokus på so ernæring. Der
udvikles vinterfoderstrategier under hensyntagen til dyrenes indtag af
ensilage. Projektet giver ny videnskabelig viden om 1) Energi og
proteinbehov hos udendørs søer fodret på to proteinniveauer og 2)
Indtag og udnyttelse af forskellige typer af grovfoder og hvordan disse
påvirker proteinbehovet og søernes huld, reproduktion og
kuldresultater.
Baseret på denne viden udvikles bæredygtige fodringsstrategier med
den rette balance af grov- og kraftfoder samt recirkulerede
restprodukter, som opfylder dyrenes behov. Foderstrategierne
demonstreres i kommercielle besætninger.
konkurrenceevne. Lav fodereffektivitet kombineret med afhængighed af
kraftfoder baseret på ikke-lokale proteinkilder øger næringstabet,
klimaaftrykket samt behovet for landbrugsland. Derved kompromitteres
både produktionens økonomi og bæredygtighed
WI-FI tager fat på disse udfordringer med fokus på so ernæring. Der
udvikles vinterfoderstrategier under hensyntagen til dyrenes indtag af
ensilage. Projektet giver ny videnskabelig viden om 1) Energi og
proteinbehov hos udendørs søer fodret på to proteinniveauer og 2)
Indtag og udnyttelse af forskellige typer af grovfoder og hvordan disse
påvirker proteinbehovet og søernes huld, reproduktion og
kuldresultater.
Baseret på denne viden udvikles bæredygtige fodringsstrategier med
den rette balance af grov- og kraftfoder samt recirkulerede
restprodukter, som opfylder dyrenes behov. Foderstrategierne
demonstreres i kommercielle besætninger.
Akronym | WI-FI |
---|---|
Status | Afsluttet |
Effektiv start/slut dato | 01/01/2020 → 31/12/2023 |
Fingerprint
Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.