Økologisk svineproduktion er udfordret på både miljø og økonomisk konkurrenceevne. Lav fodereffektivitet kombineret med afhængighed af kraftfoder baseret på ikke-lokale proteinkilder øger næringstabet, klimaaftrykket samt behovet for landbrugsland. Derved kompromitteres både produktionens økonomi og bæredygtighed
WI-FI tager fat på disse udfordringer med fokus på so ernæring. Der udvikles vinterfoderstrategier under hensyntagen til dyrenes indtag af ensilage. Projektet giver ny videnskabelig viden om 1) Energi og proteinbehov hos udendørs søer fodret på to proteinniveauer og 2) Indtag og udnyttelse af forskellige typer af grovfoder og hvordan disse påvirker proteinbehovet og søernes huld, reproduktion og kuldresultater.
Baseret på denne viden udvikles bæredygtige fodringsstrategier med den rette balance af grov- og kraftfoder samt recirkulerede restprodukter, som opfylder dyrenes behov. Foderstrategierne demonstreres i kommercielle besætninger.