Using personal health data for the prognosis of functional independence and beyond - Experiences from a specialised neurorehabilitation clinic treating patients with acquired brain injury

  Projekter: ProjektForskning

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Formålet med dette projekt er at optimere rehabiliteringen efter en erhvervet hjerneskade. Projektets mål er derfor at udvikle et nyt, digitalt statistisk beslutningsstøtteredskab. Hermed kan den kliniske prognose for graden af selvstændigheden efter en erhvervet hjerneskade understøttes til gavn for patienter. Selvstændighed er et vigtigt mål under rehabilitering og er relateret til livskvalitet og samfundsdeltagelse. Dog er sundhedsvæsenet udfordret af færre ressourcer til flere patienter. Værdibaseret sundhed er løsningforslaget hertil, hvis implementering kan støttes gennem en cirkulær anvendelse af eksisterende sundhedsdata til prognoseforskning, hvilken er den centrale idé bag projektet. Således vil tidligere patienters sundhedsdata anvendes til at forme fremtidige rehabiliteringsforløb til gavn for fremtidige patienter. Herved kan fremtidige rehabiliteringsforløb planlægges mere meningsfuldt og omkostningseffektivt end det er muligt i dag, hvor prognosen oftest baseres alene på erfaringsbaseret ekspertise. Nyheden i dette projekt er en stringent metodisk tilgang til prognoseforskning med en cirkulær anvendelse af allerede eksisterende sundhedsdata. Denne tilgang er vigtig fordi vi mangler viden om validiteten og anvendeligheden af eksisterende prognoseredskaber for Danske patienter med en erhvervet hjerneskade. Desuden er tilgangen omkostningseffektiv og genererer kontekstspecifik og efterspurgt viden.
  Kort titelThe Health Data Cycle – Prognosis of Functional Independence after Acquired Brain Injury
  StatusIgangværende
  Effektiv start/slut dato01/07/2020 → …

  Fingerprint

  Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.