Udvikling af en FT-IR baseret hurtigmetode til monitorering af mælkens funktionelle kvalitetsegenskaber

Projekter: ProjektForskning

  • Københavns Universitet (Partner)
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Udvikling af nye FT-IR baserede løsninger gør det muligt at bestemme en mere detaljeret mælkekvalitetsprofil. Herved forbedres karakteriseringen af mælkens teknologiske egenskaber, hvilket vil sikre en merværdi for mejerier og landmænd. Formålet med projektet er at videreudvikle og optimere den FT-IR baserede teknologi, som allerede rutinemæssigt anvendes i mælkeafregningen, til at inkludere flere interessante, funktionelle kvalitetsegenskaber for mælken.
Finansiering: inSPIRe (Innovations- og Forskningsstyrelsen); Dansk Kvæg; Arla Foods; FOSS.
Samarbejdspartnere derudover i projektet: Arla Foods; FOSS.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/04/201131/12/2014

ID: 128974903