Effekten af ultralydsskanning af gravide på højrisiko fødsler henvist til Masanga Hospitalet i det landlige Sierra Leone

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Formålet med studiet er at undersøge effekten af et opsøgende tilbud om ultralydsskanning i graviditeten på antallet og udfaldet af højrisikofødsler på Masanga Hospitalet i det landlige Sierra Leone.
I de landlige områder i Sierra
Leone føder omkring 17% af gravide kvinder udenfor et hospital, hvilket kan have fatale konsekvenser for især højrisiko gravide og deres ufødte barn. Vores hypotese er, at nogle komplikationer kan forebygges ved at ultralydsscanne og herved identificere højrisiko gravide, så de kan rådes til at føde på
hospitalet.
Vi undersøger periodeprævalensen af højrisikofødsler på Masanga Hospitalet, periodeprævalensen af mødre- og spædbørnsdødeligheden samt svære fødselskomplikationer hos moderen før og efter implementeringen af ultralydsskanning på 4 sundhedscentre i oktober 2020.
Dette studie kan belyse effekten af opsøgende ultralydsskanning og diskutere implementering heraf flere steder i Sierra Leone og andre lavindkomstlande.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/02/202331/01/2024

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.