Probiotiske bakteriers evne til at omsætte komplekse kulhydrater fra mælk

    Projekter: ProjektForskning

    Projektdetaljer

    Beskrivelse

    Mejeriprodukter indeholder både kulhydrater og bakterier, som siges at have gavnlige sundhedsfremmende effekter (hhv. prebiotika og probiotika). Til trods for et stigende forbrug, er de molekylære detaljer i indvirkningen af pre- og probiotika på tarmfloraen og den menneskelige organisme, mangelfulde.
    Formålet med dette projekt er at opnå en bedre molekylær forståelse af probiotiske bakteriers omsætning af komplekse kulhydrater fra mejeriprodukter, samt undersøge eventuel interaktion med andre bakterier og effekten på tarmvævet.
    Dette vil blive belyst ved opsætning af in vitro forsøg med mono- og co-kulturer for at undersøge de detaljerede interaktioner mellem bakterielle stammer. Der vil endvidere blive udviklet in vivo forsøg baseret på muse-modeller for at skabe et forenklet og defineret model system til undersøgelse af sammensætningen af tarmfloraen og effekten af at indtage pre- og probiotika. Analyserne baseres på NMR spektroskopi og NMR metabolomics som er en eksplorativ metode til at studere metabolit profiler i dynamiske systemer.
    Finansiering: GSST, Arla Food Ingredients
    Samarbejdspartnere: Arla Food Ingredients, Københavns Universitet
    StatusAfsluttet
    Effektiv start/slut dato01/05/201630/04/2019

    Emneord

    • probiotika
    • prebiotika
    • mejeriprodukter
    • molekylære interaktioner

    Fingerprint

    Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.