Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Smagen af godt oksekød

Projekter: ProjektForskning

  • Teknologisk Institut
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Projektet har til formål at identificere unikke smagsmæssige/sensoriske egenskaber ved oksekød, som kan styrke konkurrenceevnen for oksekød i Danmark. Der er et stigende fokus på differentiering af oksekød med baggrund i smag, opdrætsmetoder, fodring og dyrevelfærd. Dette fokus kommer i kølvandet på den negative omtale som oksekød har fået omkring klimapåvirkning og sundheds-/ernæringsmæssige udfordringer. Både forbrugerne, afsætningsleddet og primærproducenterne mangler et overblik over hvordan oksekød kan differentieres efter smag som kvalitetsparameter og hvordan det egentlig differentierer sig indenfor racer, køn og fodring. Dette projekt vil skabe det samlede overblik over kvalitetsparametre relateret til smag på baggrund af litteraturstudier og sensoriske analyser. Overblikket skal danne grundlag for en række seminarer på professionsbachelor skolerne, de tekniske skoler samt forbrugerorienterede interventioner.
Finansiering: Promilleafgiftsfonden for Landbrug
Samarbejdspartnere: Teknologisk Institut
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201731/12/2018

    Forskningsområder

  • oksekød, smag

ID: 129060787