Projekter pr. år
Projektdetaljer
Beskrivelse
Under titlen ”Med smagen som brobygger” skal centrets forskere og faglærere over de næste tre år bruge smagen til at skabe en stærk forbindelse mellem forskellige fag; mellem videnskab og håndværk; mellem forskning, undervisning og praksis og fra uddannelse til erhverv.
Smag for Livet, der blev etableret i 2014 med støtte fra Nordea-fonden, har som formål at åbne danskernes øjne for smag som drivkraft for livsglæde og sundhed i bred forstand. I de seneste fire år har forsknings- og formidlingscentret bl.a. haft succes med at bruge smagen som indgang til læring i folkeskolen, gymnasiet og på professionshøjskolerne. Med den nye bevilling arbejder centret nu endnu mere med de fødevarefaglige erhvervsuddannelser i en ny, tværfaglig konstellation, hvor fire erhvervsskoler på tværs af landet er centrale partnere.
Akronym | SfL 2.0 |
---|---|
Status | Afsluttet |
Effektiv start/slut dato | 01/07/2018 → 30/06/2021 |
Emneord
- Smag
- Læring
- Kultur
- Gastrofysik
- Sensorik
- Smagsdidaktik
Fingerprint
-
TASTE Didactics - Food and Critical Thinking
Wistoft, K. (PI), Danneskiold-Samsøe, I. (Deltager) & Skovmand-Larsen, M. (Deltager)
01/08/2023 → 31/08/2027
Projekter: Projekt › Forskning
Fil -
Madmæssig mangfoldighed i Madkundskab
Wistoft, K. (PI), Pless, M. (PI), Frerks, C. G. (PI), Hansen, S. T. (PI), Damsgård, C. (PI), Vial, M. (PI) & Carlsen, H. B. (PI)
01/02/2021 → 31/12/2021
Projekter: Projekt › Forskning
Fil -
Haven i Havet - National Havhøst: undervisningsprogram. Følgeforskning og evaluering af undervisningsprogram i danske havhaver.
Wistoft, K. (PI)
01/01/2021 → 31/12/2023
Projekter: Projekt › Forskning
Publikation
-
Fra praksisfaglighed til praksisfagdidaktik: med fokus på madkundskab
Wistoft, K. & Qvortrup, L., 1 dec. 2023, Praktiske fag og praksisfaglighed. Rasch-Christensen, A. (red.). Frederikshavn: Dafolo, s. 77-94Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceeding › Bidrag til bog/antologi › Formidling
-
Madkundskab
Wistoft, K., 17 feb. 2023, I: Weekendavisen. Sektion 1 , s. 13-13 e96a369b.Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Bidrag til avis - Kommentar/debat
-
Bæredygtighed og den moralske smag
Wistoft, K., 1 feb. 2022.Publikation: Konferencebidrag › Konferenceabstrakt til konference › Forskning › peer review
Aktiviteter
-
TASTE Didactics
Wistoft, K. (Arrangør)
20 sep. 2023 → 21 sep. 2023Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Deltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus
Fil -
Food diversity in School based Food Education
Wistoft, K. (Arrangør)
24 aug. 2023Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Deltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus
Fil -
Food Studies 2022
Wistoft, K. (Deltager)
23 okt. 2022 → 24 okt. 2022Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Deltagelse i eller organisering af konference
Fil