Smag for Livet - med smagen som brobygger

  • Wistoft, Karen (Projektleder)
  • Mouritsen, Ole G. (Projektleder)
  • Hedegaard, Lise-Lotte (Projektleder)
  • Sørensen, Simon (Projektleder)
  • Schneider, Mikael (Projektkoordinator)
  • Christensen, Jacob (Deltager)
  • Stovgaard, Mikkel (Deltager)
  • Thrane, Casper (Deltager)
  • Brahe, Thomas (Deltager)

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet har fået xxx millioner kr. af Nordea-fonden til at sætte smagen i centrum på en række uddannelser og i danskernes daglige liv.
Under titlen ”Med smagen som brobygger” skal centrets forskere og faglærere over de næste tre år bruge smagen til at skabe en stærk forbindelse mellem forskellige fag; mellem videnskab og håndværk; mellem forskning, undervisning og praksis og fra uddannelse til erhverv.
Smag for Livet, der blev etableret i 2014 med støtte fra Nordea-fonden, har som formål at åbne danskernes øjne for smag som drivkraft for livsglæde og sundhed i bred forstand. I de seneste fire år har forsknings- og formidlingscentret bl.a. haft succes med at bruge smagen som indgang til læring i folkeskolen, gymnasiet og på professionshøjskolerne. Med den nye bevilling arbejder centret nu endnu mere med de fødevarefaglige erhvervsuddannelser i en ny, tværfaglig konstellation, hvor fire erhvervsskoler på tværs af landet er centrale partnere.
AkronymSfL 2.0
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/07/201830/06/2021

Emneord

  • Smag
  • Læring
  • Kultur
  • Gastrofysik
  • Sensorik
  • Smagsdidaktik

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • TASTE Didactics - Food and Critical Thinking

    Wistoft, K., Danneskiold-Samsøe, I. & Skovmand-Larsen, M.

    01/08/202331/08/2027

    Projekter: ProjektForskning

    Fil
  • Madmæssig mangfoldighed i Madkundskab

    Wistoft, K., Pless, M., Frerks, C. G., Hansen, S. T., Damsgård, C., Vial, M. & Carlsen, H. B.

    01/02/202131/12/2021

    Projekter: ProjektForskning

    Fil
  • Madmæssig mangfoldighed i Madkundskab

    Wistoft, K.

    01/01/202131/12/2022

    Projekter: ProjektForskning

    Fil
  • TASTE Didactics

    Karen Wistoft (Arrangør)

    20 sep. 202321 sep. 2023

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

    Fil
  • Food diversity in School based Food Education

    Karen Wistoft (Arrangør)

    24 aug. 2023

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

    Fil
  • Food Studies 2022

    Karen Wistoft (Deltager)

    23 okt. 202224 okt. 2022

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af konference

    Fil