DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Smag for Livet - med smagen som brobygger

Projekter: ProjektForskning

Dokumenter

  • Wistoft, Karen (Projektleder)
  • Mouritsen, Ole G. (Projektleder)
  • Hedegaard, Lise-Lotte (Projektleder)
  • Sørensen, Simon (Projektleder)
  • Schneider, Mikael (Projektkoordinator)
  • Christensen, Jacob (Deltager)
  • Stovgaard, Mikkel (Deltager)
  • Thrane, Casper (Deltager)
  • Brahe, Thomas (Deltager)
  • Nordea Fonden, Heerings Gaard
  • FOOD, KU
  • University College Lillebælt (UCL)
  • Tech College, Ålborg
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet har fået xxx millioner kr. af Nordea-fonden til at sætte smagen i centrum på en række uddannelser og i danskernes daglige liv.
Under titlen ”Med smagen som brobygger” skal centrets forskere og faglærere over de næste tre år bruge smagen til at skabe en stærk forbindelse mellem forskellige fag; mellem videnskab og håndværk; mellem forskning, undervisning og praksis og fra uddannelse til erhverv.
Smag for Livet, der blev etableret i 2014 med støtte fra Nordea-fonden, har som formål at åbne danskernes øjne for smag som drivkraft for livsglæde og sundhed i bred forstand. I de seneste fire år har forsknings- og formidlingscentret bl.a. haft succes med at bruge smagen som indgang til læring i folkeskolen, gymnasiet og på professionshøjskolerne. Med den nye bevilling arbejder centret nu endnu mere med de fødevarefaglige erhvervsuddannelser i en ny, tværfaglig konstellation, hvor fire erhvervsskoler på tværs af landet er centrale partnere.
AkronymSfL 2.0
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/07/201830/06/2021

    Forskningsområder

  • Smag, Læring, Kultur, Gastrofysik, Sensorik, Smagsdidaktik

Projekter

Projekter

Aktiviteter

Presse/medie

Publikationer

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 129081124