Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Sikkert Arbejde For Unge Gennem Læring og Instruktion

Projekter: ProjektForskning

Dokumenter

  • Grytnes, Regine (Deltager)
  • Lykke Nielsen, Mette (Deltager)
  • Dyreborg, Johnny (Projektleder)
  • Aalborg Universitet
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Det overordnede formål med projektet er at undersøge hvordan oplæring og instruktion af unge i sikkerhed skal udformes for at kunne bidrage til at reducere risikoen for at unge kommer til skade i arbejdet. Der fokuserer på unge under 25 år indenfor detajlhandler, metalbranchen og social - og sundhed.
Vi ved at de første måneder på arbejde er det tidspunkt hvor risikoen for at komme til skade er størst, især for unge. I forebyggelsen af unges arbejdsskader er der derfor især fokus på at oplære og instruere de unge i sikkerhed.Oplæring og instruktion af unge og nyansatte i sikkerhed på arbejdspladsen har dog ringe eller ingen effekt på antallet af arbejdsskader, og derfor er det vigtigt at oplæring og instruktion indgår i en helhedsorienteret tilgang til det at få nye medarbejdere. En del af forklaringen på den manglende effekt kan ligge i, at eksisterende læringsforløb ikke tager højde for den praksis som unge indgår i på arbejdspladsen.
Projektet gennemføres som en kvalitativ undersøgelse af hvordan unges oplæring i sikkerhed foregår i praksis. Dette gøres ved at bruge etnografiske metoder. Der foretages også interviews med den unge medarbejder, samt nærmeste kollega og leder. På baggrund af studiet er målet at pege på nye læringsforløb til instruktion og oplæring i sikkerhed som bygger på et bredt læringsbegreb, der tager højde for den praksis som de unge arbejder i.
AkronymSAFU - Læring
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201531/12/2016

Publikationer

ID: 129025589