Projektdetaljer
Beskrivelse
Ressource forbrug og kulstofudledninger er store drivere for klimaforandringer. For at reducere disse vil vi i Salfar finde nye veje i landbrugsproduktionen sammen med andre store økonomiske interessenter
Projektet sigter mod at promovere ressource effektivitet ved at (gen)bruge nedbrudt landbrugsjord og reducere forbruget af ferskvand. 10 åbne markforsøg/laboratorier vil blive etablere i de deltagende regioner til demonstration af innovative metoder til dyrkning på saltholdig jord med naturlig tilpasning af afgrøder. Der udføres forsøg med salttolerance hos afgrøder og landmænd undervises i salint landbrug og skabelse af nye forretningsmodeller. Der fokuseres på fælles branding af vore produkter som terroir-baserede kvalitetsfødevarer til støtte for grøn økonomi i Nordsøregionen.
AU-FOODs bidrag består i at dokumentere unikke kvaliteter hos fødevarer i kraft af salts effekt på vækst, kvalitet og sensoriske egenskaber hos afgrøder og deres produkter.
Projektet sigter mod at promovere ressource effektivitet ved at (gen)bruge nedbrudt landbrugsjord og reducere forbruget af ferskvand. 10 åbne markforsøg/laboratorier vil blive etablere i de deltagende regioner til demonstration af innovative metoder til dyrkning på saltholdig jord med naturlig tilpasning af afgrøder. Der udføres forsøg med salttolerance hos afgrøder og landmænd undervises i salint landbrug og skabelse af nye forretningsmodeller. Der fokuseres på fælles branding af vore produkter som terroir-baserede kvalitetsfødevarer til støtte for grøn økonomi i Nordsøregionen.
AU-FOODs bidrag består i at dokumentere unikke kvaliteter hos fødevarer i kraft af salts effekt på vækst, kvalitet og sensoriske egenskaber hos afgrøder og deres produkter.
Status | Afsluttet |
---|---|
Effektiv start/slut dato | 01/07/2020 → 01/06/2022 |
Fingerprint
Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.