Aarhus Universitets segl

Prosthesis Versus Active Exercise Program in Patients With Cuff Tear Arthropathy who are eligible for reverse shoulder arthroplasty: A multicenter, randomized controlled trial

Projekter: ProjektForskning

  • Aalborg Universitet
  • Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen, Aarhus Universitetshospital
  • Skulder- og Albuesektoren, Ortopædkirurgisk Afdeling E, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus
  • Tampere University
  • Central Finland Central Hospital
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

A multicenter randomized controlled trial investigating the effectiveness of reverse shoulder arthroplasty surgery compared to 12 weeks of physiotherapist supervised exercise on pain and physical function in patients with cuff tear arthropathy who are eligible for a reverse shoulder arthroplasty.

Lægmandssprog

Baggrund: Slidgigt i skulderen med samtidig overrivning af skulderens styresener er et stigende problem i vores tiltagende aldrende befolkning. Patienterne oplever smerter, stivhed og svaghed i skulderleddet. Slidgigt med samtidig overrivning af skulderens styresener behandles med en omvendt skulderprotese. Der er over det sidste årti sket en markant stigning i antal patienter behandlet med en omvendt skulderprotese. Det er problematisk, da effekten af behandling med omvendt skulderprotese ikke er blevet testet i et lodtrækningsforsøg mod træning eller anden ikke-operativ behandling.
Formål: At undersøge om omvendt skulderprotese giver et bedre resultat end fysioterapeut-vejledt træning hos patienter med slidgigt i skulderleddet med samtidig overrivning af skulderens styresener, som er indstillet til en skulderproteseoperation.
Anvendelse og relevans: Dette er det første lodtrækningsforsøg, der undersøger effekten af henholdsvis omvendt skulderprotese og træning. Studiet kan bidrage med værdifuld viden for patienter, kirurger, fysioterapeuter og beslutningstagere. Derudover kan studiet sætte fokus på effekten af og fordele og ulemper ved operation og ved træning.
Kort titelThe REACT trial
AkronymREACT
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/03/202130/04/2024

ID: 221806107