Overweight and cholesterol - impact on the clinical effects of endocrine treatment in breast cancer

Projekter: ProjektForskning

Se relationer på Aarhus Universitet

Nøgleresultater

Statin use was associated with a reduced risk of breast cancer recurrence among postmenopausal patients diagnosed with early stage breast cancer who received adjuvant aromatase inhibitor therapy in a nationwide Danish cohort study.

Lægmandssprog

Brystkræft er den mest almindelige kræftform blandt kvinder med en støt stigning i antallet kvinder, der rammes; i dag anslås det, at næsten hver ottende kvinde i Danmark på et tidspunkt i livet vil få diagnosen brystkræft. Parallelt er overvægt et voksende problem for folkesundheden i hele verden, herunder Danmark, hvor forekomsten af overvægt er steget markant inden for de seneste årtier.

Forholdet mellem overvægt, forhøjede kolesterolniveauer, og hjerte-kar-sygdomme har gennem lang tid været velkendt, hvilket med succes har ført til sygdomsforebyggende livsstil og medicinering. Derimod er det mindre kendt for offentligheden - og blandt sundhedspersonale og forskningsverdenen som helhed - at omkring 20% af alle kræftdiagnoser skønnes at være relaterede til overvægt. Brystkræft er en af dem. Overvægtige er dobbelt ramte, da brystkræftprognosen har vist sig at være signifikant værre blandt disse
patienter. I det her projekt vil vi undersøge hvis overvægt og kolesterolsænkende medicin påvirker effekten af den antihormonelle behandling majoriteten af brystkræftpatienter tilbydes.
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/10/201831/08/2026

Priser

Publikationer

ID: 157572274