Projektets hovedmål er at bevise, at der kan udvikles en multimodal mæthedsmatrix, som forudsiger fremtidig energiindtag og har højere prædikativ værdi end eksisterende metoder til måling af mæthed. Baggrund: Som i led i forebyggelse af overvægt og fedme, har fødevareindustrier og folkesundhedsprogrammer længe haft en ambition om at udbrede føde- og drikkevarer med høj mæthedsværdi. Fødevarer der mætter hurtigere og længere er ønskelige, for at forbrugere kan kontrollere deres energiindtag. Den altoverskyggende hindring i udviklingen af sådanne fødevarer ligger i metoden til måling af mæthed. Nuværende metoder har svag prædikativ værdi, kan ofte ikke replikeres og er endnu ikke valideret med hensyn til energiforbrug i hverdagen.Metode: OmniSaM foreslås som en metode som inkorporerer dynamikker fra det fulde spektrum af modaliteter involveret i mæthed; hjernen, blodet, perception og adfærd. Med matrixen udviklet, vil den blive skaleret ned til en minimal form velegnet til industriel anvendelse. I OmniSaM har vi samlet en unikt team af forskere med erfaring indenfor sensorisk, endokrinologi og neurovidenskab med adgang til de mest avancerede faciliteter i Danmark.Finansiering: Arla Dairy Health and Nutrition Excellence Center Samarbejdspartnere: Danish Research Centre for Magnetic Resonance - Copenhagen University Hospital, Department of Endocrinology and Internal Medicine - Aarhus University Hospital, Copenhagen University Hospital, Arla Food Ingredients, Arla Food Amba