Obstetrics: Prædiktiv værdi af urin-plasminogen for udvikling af præeklampsi hos gravide med type 1 diabtetes mellitus – (Diabetes, Hypertension and urine protease in preeclampsia)

Projekter: ProjektForskning

Dokumenter

Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Undersøge mulige årsagsmekanismer til svangerskabsforgiftning ( præeklampsi, PE ). Patogenesen er ikke kendt. Diabetes patienter er i øget risiko for at få sygdommen. Ved PE er renin-angiotensin-aldosteron systemet, RAAS, supprimeret. Vi tager udgangspunkt i nye fund fra proteinurisk nyresygdom. Vi vil teste specifik hypotese vedrørende patofysiologiske mekanismer for udviklingen af præeklampsi. Formålet er at teste om der er en målbar sammenhæng mellem mængden af plasmin/plasminogen, der udskilles abnormt via nyrerne, til urinen og udviklingen af præeklampsi hos type 1 diabetikere. Hypotese: Mængden af proteaser ( plasmin/plasminogen ) udskilt i urinen prædiktere udviklingen af præeklampsi hos gravide type 1 diabetikere.
Hvis der findes en sammenhæng, vil proteaserne i urinen evt. kunne bruges som markør hos disse højrisiko patienter, og forudsige hvem der udvikler PE og evt. sværhedsgraden
Kort titelDHUPP
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/02/201301/02/2016

    Forskningsområder

  • præeklampsi, diabtes, plasmin, plasminogen, Renin, RAAS, angiotensin, ENaC

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 128965542