Naturlig dynamik i hedeplejen-Myrer som ophav til naturlig variation

  Projekter: ProjektForskning

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Projektet undersøger hedeplejens effekter på myrerne samt myrernes påvirkninger på hedeøkosystemerne. Herunder deres påvirkninger på jordbunden, plantesamfund og forskellige dyregrupper.

  Nøgleresultater

  Vi finder signifikant anderledes myresamfund på uplejede arealer sammenlignet med plejede og foreløbige beregninger af myrernes biomasse viser at den er ca. 3 gange højere end vægten af rådyr, og modsvarer biomassen af krondyr. Derved er de lokale effekter myrerne skaber vidtrækkende. Foreløbige data viser at hedens myretuer øger jordens porøsitet, dræner vand, øger pH og sænker indholdet af en række tungmetaller. Da tuerne fungerer som solfangere øger de også lokalt hedens overfladetemperatur. Disse effekter påvirker plantesamfund ved tuerne og den øgede temperatur får dem til at blomstre tidligere.
  StatusIgangværende
  Effektiv start/slut dato01/10/2018 → …

  Fingerprint

  Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • Naturmødet 2018

   Camilla Fløjgaard (Deltager)

   24 maj 201826 maj 2018

   Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af konference

  • Biodiversitetssymposium

   Mirkka Jones (Deltager)

   15 apr. 201316 apr. 2013

   Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus