Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Mørhed og bioaktivitet – enzymatisk undersøgelse af collagen

Projekter: ProjektForskning

  • Danish Crown
  • Carnad A/S
  • Kemikalia
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Mørt kød sælger, men indtil nu har forskningen omkring modning af kød udelukkende fokuseret på modningsprocesser i muskelproteiner og meget lidt på hvad der sker i bindevæv. Det betyder, at der ikke er den samme viden om, hvad der skal til for at gøre udskæringer med meget bindevæv mere møre. Derfor er der et stort økonomisk potentiale for både kødproducenter og slagterier i, at få mere viden om hvad der sker i bindevævets proteiner, bl.a. collagen, under modning af kød. I forbindelse med kødproduktion produceres også en række restprodukter (huder, knogler med kød og bindevævsrester, organer), som har meget lav eller ingen værdi (spildprodukter). Flere af disse restprodukter har et stort indhold af collagen. Det er derfor et andet af projektets formål, at finde frem til hvilke bioaktive komponenter, der findes i bindevæv og hvilket sundhedsmæssigt potentiale de har, for at kunne oprense og bruge dem i nye sammenhænge. Ved at øge værdien af de billige udskæringer og udnytte restprodukter fra kødproduktion kan forskningsprojektet både skabe en større omsætning til kødindustrien, bidrage til at nye produkter udvikles til gavn for forbrugerne og sikre optimal ressourceudnyttelse af hele slagtekroppen.
Finansiering: Aarhus Universitet, FFI og Institut for Fødevarer
Samarbejdspartnere: Danish Crown, Carnad, Kemikalia.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/08/201331/07/2016

    Forskningsområder

  • mørhed, bioaktivitet, enzymatisk, collagen

ID: 128986841