Madmæssig mangfoldighed i Madkundskab

  • Wistoft, Karen (PI)

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Forskningsprojektet i Akademi for Madkundskabsdidaktik. Gennemføres i samarbejde mellem landets seks profesionshøjskoler samt Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet.

Lægmandssprog

Vi lever i et globalt og multikulturelt samfund, hvilket blandt andet afspejles i den mad, vi spiser - eller ikke spiser. Madkulturer og måltider forandrer sig over tid, sted og anledning, og vi skaber i høj grad vores identitet gennem maden. Alt dette har også indflydelse på faget Madkundskab, der udvikler og forandrer sig i takt med den madmæssige mangfoldighed. Det gælder både i forhold til køn, alder, religion, etnisk oprindelse, uddannelse, erhvervsbaggrund, holdninger, interesser, følelser og meget mere.

Der er ingen retningslinjer, lærebøger eller andet, der kan guide lærere ift. hvordan de på bedst mulig vis kan arbejde med madmæssig mangfoldighed i madkundskabsundervisningen. Det er heller ikke tidligere undersøgt i Danmark, hvordan det forholder sig i praksis: Hvad gør den enkelte lærer? Det er derfor formålet med denne undersøgelse at indsamle viden om den enkelte lærers praksis og didaktiske valg.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/202131/12/2022

Emneord

  • Madkundskab
  • Madmæssig mangfoldighed
  • Madkulture
  • Måltidskultur
  • Smagspræferencer
  • Smagsdidaktik
  • Madkundskabslærere
  • Eleveforudsætninger
  • Undervisning og læring

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • Akademi for Madkundskabsdidaktik

    Wistoft, K. (PI)

    20/09/201801/10/2022

    Projekter: ProjektForskning

    Fil
  • SfL 2.0: Smag for Livet - med smagen som brobygger

    Wistoft, K. (Projektleder), Mouritsen, O. G. (Projektleder), Hedegaard, L.-L. (Projektleder), Sørensen, S. (Projektleder), Schneider, M. (Projektkoordinator), Christensen, J. (Deltager), Stovgaard, M. (Deltager), Thrane, C. (Deltager) & Brahe, T. (Deltager)

    01/07/201830/06/2021

    Projekter: ProjektForskning

    Fil
  • MIT kokkeri II

    Wistoft, K. (Projektleder)

    01/05/201601/07/2019

    Projekter: ProjektForskning

  • Conference on School Meals

    Wistoft, K. (Deltager)

    8 jun. 202210 jun. 2022

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af konference