Krystallisering i flydende honning

Projekter: ProjektForskning

Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Market for flydende honning produkter er i vækst. Udfordringerne med disse produkter er at undgå krystaldannelse indenfor holdbarhedsperioden, da disse påvirker både flydbarheden og det visuelle udtryk af produktet i negativ retning.
I dette innovationsprojekt vil vi identificere de kritiske proces trin som kan forårsage krystaldannelse i produktet, og analysere for krystaller ved at bruge teknikker som differentiel skannings kalorimetri (DSC), polariseret lysmikroskopi, rheologi og spectroskopi. Prøverne vil bliver udsat for forskellige behandlinger og belastninger gennem lagring. Projektet outcome er proces-løsninger til at kunne fremstille flydende honning uden krystaldannelse i lagringsperioden for der igennem at undgå fødevarespild og større forbrugertilfredshed.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201928/02/2020

    Forskningsområder

  • Honning, Flydende honning, Honningprodukt

ID: 164134340