Kampen m maden 1914-1918

Projekter: ProjektForskning

  • Haastrup, Lisbeth (Deltager)
  • Buus, Henriette (Deltager)
  • Wiil, Pernille Henriette (Deltager)
  • Knudsen, Dino (Deltager)
  • Haahr, Mads (Deltager)
  • Greve Museum
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

”Kampen om maden 1914-18” undersøger, hvilken betydning ”Kampen om maden” har under og for krigen i udvalgte krigsførende og neutrale lander med henblik på at identificere de generelle forhold og det særligt danske. I tre sammenhængende forskningsprojekter undersøges 1) neutralitetsforsvar set gennem handel med fødevarer og bespisning af krigsfanger, 2) hvilken betydning regulering af produktion og fordeling af mad har for opbygningen af velfærdsstater 3) datidens kamp mod madspild i sammenligning med nutidens madspildskampagner. Projektet er forankret i Greve Museums nye museum om Danmark under 1. verdenskrig: ”Mosede Fort – Danmark 1914-18”. De tre forskningsprojekter skal bidrage til og indgå i samspil med tre formidlingseksperimenter, hvor kampen om maden opleves gennem en virtuelt, en dramatisk og en fysisk formidlingsform. Forskning og formidling skal tilsammen føre til en unik historiefortælling i de udendørs fort-arealer.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/09/201731/05/2020

    Forskningsområder

  • Museumsdidaktik, Forskning og formidling om første verdenskrig, Mad og kulturhistorie, Krigens kulturhistorie

ID: 129073817