Aarhus Universitets segl

Implikationer ved formidling af mikrobiotika i mad

Projekter: ProjektForskning

  • Magne, Jeanette (Projektleder)
  • Dehn, Pernille (Deltager)
  • Jensen, Bjarne Bruun (Projektleder)
  • Jakobsen, Prof. Mogens (Projektleder)
  • Fleicher Michaelsen, Prof. Kim (Projektkoordinator)
  • Klarlund Pedersen, Prof. Bente (Projektleder)
  • Frøkiær, Lektor Hanne (Projektleder)
  • Miljø- og sundhedspædagogik
  • Institut for Didaktik
  • KVL
  • CIM, Rigshospitalet
  • DTU
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Projektet er del af et større forskningsprojekt, der drejer sig om at undersøge probiotikas betydning for forebyggelse af sygdomme. Nyere undersøgelser har peget på en sammenhæng mellem tarmens bakterier og sygdomme som diabets type 2 og fedme. Det er projektets hypotese at indtagelse af såkaldte probiotiske bakterier kan omstemme tarmens mikropopulation i positiv retning og forebygge de nævnte sygdomme. I forlængelse af de mikrobiologiske undersøgelser er det DPU's opgave at undersøge implikationer ved formidling, der har til formål at skabe forståelse for probiotikas anvendelse ved fremstilling af fødevarer. Der sigtes mod målgruppeundersøgelser blandt diabets type 2 patienter og forældre til overvægtige børn.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato05/08/200605/08/2009

ID: 128859262