Aarhus Universitets segl

Haven i Havet - National Havhøst: undervisningsprogram. Følgeforskning og evaluering af undervisningsprogram i danske havhaver.

Projekter: ProjektForskning

  • Havhøst
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Ansøgning til Novo Nordisk Fonden.
Undervisningsprogrammet udvikles af den selvejende institution Havhøst i et samarbejde med Tang.nu, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, (WWF, IDA og Naturvejlederforeningen). Desuden indgår DPU ved professor Karen Wistoft i projektet for at sikre en høj didaktisk kvalitet. Kredsen er sammensat for at sikre en høj faglighed og et bæredygtigt perspektiv på dyrkning, fiskeri, miljø, formidling og innovation.

Lægmandssprog

Med et nyt, ambitiøst undervisningsprogram ønsker Havhøst at bidrage til at danne og uddanne en generation, der drager omsorg for havmiljøet og som formår at reflektere selvstændigt over, hvordan vi i fremtiden kan benytte planetens blå ressourcer på bæredygtig vis. Vi ønsker at skabe indsigt i de
naturlige potentialer, der findes under overfladen, og understøtte en nuanceret forståelse for balancen mellem benyttelse og beskyttelse, så vi kan efterlade et rigt og sundt hav til vores børnebørn uden at give afkald på havets mange goder.
Undervisningsprogrammet gør det muligt for landets naturskoler, museer og kulturinstitutioner med en maritim profil at tilbyde læringsforløb til elever fra udskolingen, der gør dem nysgerrige, kreative og kloge på emner som marin fødevareforsyning, havets økosystemer og blå biomasse, og introducerer eleverne for innovative løsninger på, hvordan mennesker i fremtiden kan dyrke, høste, fange og spise bæredygtig mad fra havet.
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/01/202131/12/2023

    Forskningsområder

  • Havhøst, Biomasse, Det vilde hav, Bæredygtighed, Undervisning, Læring, Kompetenceudvikling, Udeskole, Udskolingselever

Projekter

Aktiviteter

Presse/medie

Publikationer

ID: 167065997