Dit Arbejdsliv Nu – tryghed og trivsel i arbejdet for unge i erhvervsuddannelser.

Projekter: ProjektForskning

Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Unge der tager en erhvervsfaglig uddannelse introduceres tidligt til erhvervslivet. Generelt er unge arbejdstagere mere udsatte i deres arbejdsmiljø end deres ældre kolleger. Samtidigt oplever unge allerede i deres praktikperiode hændelser i det psykiske arbejdsmiljø, som de kan have svært ved at håndtere, fx angiver mere end hver 6. elev problemer i det psykiske arbejdsmiljø på deres praktikplads som årsag til, at de enten har forladt uddannelsen eller påtænker at forlade den.
På alle erhvervsskoler i Danmark undervises eleverne i faget arbejdsmiljø, hvor formålet er at give eleverne viden og kompetencer, som de kan bruge aktivt til at varetage arbejdsmiljømæssige udfordringer i deres fremtidige arbejdsliv.
Formål
Udviklingsprojektet har haft til formål at målrette og videreudvikle undervisningssitet Ditarbejdslivnu.dk i forhold til dets kvalitet og anvendelighed som undervisningsmateriale inden for emnet psykisk arbejdsmiljø på erhvervsskoleområdet i Danmark. Specifikt har der været fokus på: at udvikle hjemmesidens materiale, så det afspejler de fire nye hovedområder jf. den nye erhvervsskolereform der trådte i kraft i august 2015, at afprøve sitet på erhvervsuddannelsernes hovedforløb og at videreudvikle didaktisk materiale til brug i undervisningen, således at sitet er let at anvende for lærerne.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/10/201601/12/2016

    Forskningsområder

  • Erhvervsskoleområdet, Psykisk arbejdsmiljø, Dilemmaspil

Publikationer

ID: 129054767