CSR-Pork 4.0 - Dokumenteret bæredygtighed og ressourceoptimering i hele svinekødets værdikæde

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Dansk svineproduktion og kødindustri møder stigende krav fra kunder og myndigheder om dokumentation af bæredygtighed, klimabelastning samt nye krav om miljøledelse. Der er akut behov for at udvikle koncepter og metoder der kan facilitere, at dansk slagtesvineproduktion til stadighed forbedrer sin økonomi kombineret med en forbedret miljømæssig profil, og at denne kan bidrage til at styrke råvaregrundlag, afsætning og konkurrenceevne. CSR-Pork 4.0 forbedrer det tekniske grundlag for at reducere klima- og miljøbelastningen af svinekød ved initiativer hos både primærproducenter og forarbejdningsled, med det sigte, at understøtte den dobbelte bundlinje med samtidigt at fremme både grøn og økonomisk bæredygtighed i den danske svinesektor.
Projektet er finansieret af GUDP og Svineafgiftsfonden.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201731/12/2020

Emneord

  • Bæredygtig svineproduktion
  • ressourceoptimering
  • danske proteinkilder
  • klima
  • miljø

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.