Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

COLARO: Production Proces for Nutraceuticals made of Pomace from Berry Juice

Projekter: ProjektForskning

  • Syddansk Universitet
  • Danfrugt Skælskør A/S
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Projektet fokuserer på udvikling af nye avancerede og effektive højteknologiske metoder til udvinding af naturlige fødevarefarver fra frugt- og bær- presserester i forbindelse med juiceproduktion, som kan anvendes til fødevarefarveingredienser. AU FOOD vil undersøge, hvordan kvaliteten af presserestsidestrømme påvirkes af forskellige juice-processeringsmetoder og hvordan forskellige frugtarter og processering påvirker kvaliteten af udvundne produkter mht. biokemisk profil, farveegenskaber og smag. Sorterne vil omfatte Aronia, surkirsebær, solbær og hyldebær
Finansiering: GUDP, SDU, AU og erhvervspartnere
Samarbejdspartnere: Birgir Nordahl, SDU, Bjarne Jørnsgaard, Christian Hansen, Mogens Christensen, Danfrugt Skælskør APS og Dorthe og Hans Peter Søeberg, Elkjærholm
AkronymCOLARO
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/07/201430/06/2018

ID: 129014523