Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Coast to Coast Climate Challenge: Delprojekt C24 Klimahistorie | Kulturhistorie

Projekter: ProjektForskning

  • Region Midtjylland
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Der er tale om et 6-årigt klimatilpasningsprojekt, der forløber i perioden 1. januar 2017 til 31. december 2022. Projektet støttes af LIFE-programmet med ca 52 mio. kr. og har et samlet budget på ca. 90 mio.kr. Dertil kommer alle anlægsomkostningerne i forbindelse med realisering af de mange løsninger, som udvikles under projektforløbet.
Den overordnede målsætning
Projektet ledes af Region Midtjylland, der i tæt samarbejde med de øvrige 30 partnere vil arbejde for at skabe en klimarobust region ved:
at formulere en fælles langsigtet strategi blandt de lokale aktører, og ved
at implementere de kommunale klimatilpasningsplaner målrettet, idet de nødvendige analyser og aktiviteter koordineres, og ved
at identificere og forbedre ressourcer og kapaciteter blandt borgere, kommuner, forsyningsselskaber og virksomheder i vandbranchen.
Projektet gennemføres i en række delprojekter (24 stk.) og tværgående aktiviteter. Forskellige partnere har bragt delprojekter ind i C2C CC.
Delprojekt C24 har til formål at fusionere kultur- og naturhistorie for at levere evidensbaserede baggrundsdata for de langsigtede relationer mellem menneskets anvendelse af landskabet. Projektet vil yderligere give hydrologiske og økologiske data for tidligere miljømæssige tilstande. Projektet har til formål at undersøge de kulturelle og naturlige historier i Region Midtjylland helt fra de tidligste bosættelse og frem til historisk tid. De seneste socio-økologiske konstellationer og den geo- og øko-kulturelle arv, de repræsenterer, vil blive brugt som baggrund for debat og handling i forhold til fremtidige forandringer langs kysterne, floder og søer.
AkronymC2C CC
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/01/201731/12/2022

Projekter

Presse/medie

Publikationer

ID: 129060477