COAGENE – Gene test to improve milk coagulation properties in dairy cattle

Projekter: ProjektForskning

  • Institut for Molekylærbiologi og Genetik
  • Arla Foods
  • Viking Genetics
Se relationer på Aarhus Universitet

Beskrivelse

Mælks evne til at koagulere er essentiel i osteproduktion, men desværre viser nyere studier, at en høj andel af dansk (op til 20 %) og svensk mælk (17 %) har svært ved at danne et koagel. En del af forklaringen på dette fænomen er genetisk betinget, og en veldefineret region i koens DNA er identificeret, der relaterer til netop denne egenskab. I COAGENE-projektet fokuseres på at udvikle en robust genetisk test, der kan bruges til at identificere køer, der producerer mælk med nedsat eller ingen koaguleringsevne. Ud fra dette vil det være muligt at forbedre avlsmaterialet, således at denne forringende kvalitetsegenskab rent avlsmæssigt kan elimineres i fremtiden.
Finansiering: Højteknologifonden og projektets parter.
Samarbejdspartnere: Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet (projektleder), Arla Foods og Viking Gene
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/201331/12/2015

    Forskningsområder

  • gene, mælk

ID: 128986846