Økologisk fødevareproduktion kan bidrage til at opnå en række fælles goder som reduceret brug af pesticider, forbedret biodiversitet, forbedret jordkvalitet samt beskæftigelse og merværdi af produktionen i Side 2landdistrikterne i den udstrækning der efterspørges økologiske fødevarer. Markedet som f.eks professionelle køkkener efterspørger klimavenlig mad og bæredygtig mad, men de har ingen værktøjer til at tage hensyn til disse aspekter i deres praktiske måltidstilrettelæggelse. Ved at inkludere både fødevarernes klimaprofil og den øvrige miljøpåvirkning (såsom biodiversitet, anvendelse af pesticider), hvor økologiske fødevarer har et fortrin, vil rådgivningen stimulere til øget økologisk fødevareforbrug. I projektet identificeres de vigtigste økologiske fødevarer i professionelle køkkener, de mange individuelle produkter grupperes i de mest relevante produktgrupper efter næringsprofil og forventet miljøpåvirkning, miljøprofilen for de vigtigste fødevarer og fødevaregrupper estimeres og på baggrund heraf udarbejdes et rådgivningsmateriale til vejledning om kost med en mere overordnet miljøvenlig profil. Baseret på accepterede miljøvenlige fødevaremønstre med øget andel af økologiske fødevarer vil det samlede bidrag til de danske miljømæssige og andre samfundsmæssige mål blive vurderet.