CAVI - Forbedret funktionalitet af mejeriprodukter ved anvendelse af nye procesteknologier gennem forståelse af molekylære ændringer ved hydrodynamisk og akustisk kavitation

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektets mål er gennem grundlæggende forståelse af interaktioner mellem mælkefedtkuglens overflade og mælkeproteiner, at forbedre processering og opnå bedre produktkvalitet for mælk, mælkepulvere og yoghurt. Hovedformålet er at klarlægge, hvordan kavitationsbaserede procesteknologier påvirker proteiner og fedt i mælk og mejeriprodukter ved at studere effekterne af akustisk kavitation (ultralyd) og hydrodynamisk kavitation (kavitator) i forhold til eksisterende mejeriteknologier til homogenisering og pasteurisering.
Finansiering: Mælkeafgiftsfonden, Future Food Innovation
Samarbejdspartnere: Syddansk Universitet, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, SPX Flow Technology A/S, Arla Foods amba, Arla Food Ingredients P/S
AkronymCAVI
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/12/201531/12/2019

Emneord

  • Processering
  • kaviation
  • mejeriprodukter
  • funktionelle egenskaber