Annatto er et farvestof, der ud¬vindes fra frøene af en tropisk busk og er derfor et naturligt farvestof. Frøene indeholder op til 5% farvestof, hvilket er 100-1000 gange højere end ind¬holdet af beta-caroten i gule¬rødder. Annattofarve kan bruges til at give gul til rødlig farve til føde¬varer og kosmetik. I EU må an¬natto kun anvendes i nogle få fødevarer (f.eks. cheddarost), men i USA må annatto anvendes i alle fødevarer. Stabiliteten af Annatto er lige¬som andre carotenoider følsom over for høje temperaturer og lyspåvirkning. Desuden er an¬nattofarve ikke opløseligt i sure væsker. Det undersøges derfor, hvad der sker under nedbrydningen af annatto, og hvordan stabi¬liteten og opløseligheden kan øges. De metoder der bliver under¬søgt er bl.a.: •At tilsætte antioxidanter •Lave kemiske modifikationer på annatto •Lave nye formuleringer af Projektet er et samarbejde mellem Chr. Hansen Natural Color devision, University of Campinas, and Aarhus University Finansiering: Innovationsfonden Samarbejdspartnere: Chr. Hansen, Campinas Universitet - Brasilien