Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ulrik Nissen

Ph.d., Dr. theol., Lektor

Ulrik Nissen
Se relationer på Aarhus Universitet

Under coronarestriktionerne arbejder jeg hjemme. Send en e-mail, hvis du gerne vil i kontakt med mig.

Aktuel forskning

Jeg har for nyligt udgivet bogen The Polity of Christ. Studies on Dietrich Bonhoeffer's Chalcedonian Christology and Ethics (Bloomsbury T&T Clark 2020). Bogen er en udfoldelse af, hvordan Bonhoeffers kristologi kan danne grundlag for en politisk teologi, der på samme tid varetager det fælles gode og kaldet til kristne om at bære vidnesbyrd.

Aktuelt er jeg ved at færdiggøre en (dansk) bog med arbejdstitlen Kærlighedens ansvar. Bogen rejser spørgsmålet, hvordan den kristne kærlighed kan præge vores almene etiske gensvar både helt fundamentalt og i forhold til en række konkrete udfordringer. Den er en videreførelse af min tænkepause om Ansvar fra 2018Ansvarsbegrebet står centralt i min forskning i forhold til områder som politik, sundhed, klima og dyr. Det er væsentligt for mig at forstå ansvaret som etisk og moralsk responsivt og i udfoldelsen af dette at inddrage både teologiske og filosofiske tilgange. 

Jeg modtager meget gerne ønsker om foredrag og oplæg indenfor disse områder og er også altid interesseret i mulige forskningssamarbejder.

Fuldt Curriculum Vitae

Se også

https://au.academia.edu/UlrikBNissen

https://twitter.com/ubnissen

Vis alle (108) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 18832