Aarhus Universitets segl

Ulrik Nissen

Ph.d., Dr. theol., Lektor

Ulrik Nissen
Se relationer på Aarhus Universitet

Underviser i E23 torsdage kl 14-18. Træffes bedst i tilknytning til min undervisning. Send en e-mail, hvis du gerne vil have fat på mig.

Aktuel forskning

Mit nuværende bogprojekt handler om den responsive krop både i forståelsen af grundlag og i forhold til konkrete bioetiske emner. I efteråret 23 har jeg lidt mindre undervisning blandt andet med henblik på at skrive på denne bog.

Min seneste bog er Offentlighedsteologi. En introduktion, som indfører i begrebet offentlighedsteologi. Jeg har redigeret bogen sammen med Jonas Jørgensen og Birgitte Stoklund Larsen. En række fremtrædende bidragsydere har skrevet de forskellige kapitler. Bogen udkom november 2022.

Derudover udgav jeg i oktober 2022 en bog om De ti bud (Bibelselskabets forlag). Det er en teologisk etisk læsning af de ti bud, hvor jeg under inddragelse af skønlitteratur, filosofi, kunstværker og andre bibelske tekster udlægger de ti buds aktuelle betydning for både den almene etiske debat og som vejledning for en kristen livsførelse. 

I februar 2022 udgav jeg Kærlighedens ansvar (Forlaget Eksistensen). Bogen samler mere end tyve års arbejde med kristen etik og er en redegørelse for, hvordan den kristne kærlighed præger det kristne menneskes gensvar i forhold til såvel etikkens grundlag som konkrete områder (særligt bioetik, økonomiske spørgsmål, migration og naturetik).

I februar 2020 udgav jeg The Polity of Christ. Studies on Dietrich Bonhoeffer's Chalcedonian Christology and Ethics (Bloomsbury T&T Clark). Bogen er en udfoldelse af Bonhoeffers kristologi som grundlag for en politisk teologi, der på samme tid varetager det fælles gode og kaldet til kristne om at bære vidnesbyrd med deres liv. 

Jeg modtager meget gerne ønsker om foredrag og oplæg indenfor disse områder og er også altid interesseret i mulige forskningssamarbejder.

Fuldt Curriculum Vitae

Se også

https://au.academia.edu/UlrikBNissen

https://twitter.com/ubnissen

Forskningsområder

Vis alle (122) »

Vis alle (72) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 18832