Aarhus Universitets segl

Ulrik Nissen

Ph.d., Dr. theol., Lektor

Ulrik Nissen
Se relationer på Aarhus Universitet

På grund af forskningsorlov arbejder jeg mest hjemme for tiden. Send en e-mail, hvis du gerne vil i kontakt med mig.

Aktuel forskning

Min seneste bog er Kærlighedens ansvar, som blev udgivet d. 10. februar på Forlaget Eksistensen. Bogen er en bestræbelse på at argumentere for, hvordan den kristne kærlighed præger det kristne menneskes gensvar i forhold til såvel etikkens grundlag som konkrete områder (særligt bioetik, økonomiske spørgsmål, migration og naturetik). 

Derudover har jeg skrevet en bog om De ti bud, som bliver udgivet af Bibelselskabets forlag i efteråret 2022. Det er en teologisk etisk læsning af de ti bud, hvor jeg i gennemgangen af alle buddene forsøger at trække etiske motiver frem og diskutere dem i forhold til aktuelle udfordringer.

Aktuelt skriver jeg på en engelsk bog med den foreløbige arbejdtitel: The Responsive Body. Det er målet med bogen at argumentere for en normativ forståelse af kroppens responsivitet og hvad det indebærer i forhold til kroppens oprindelse, virkelighed og fuldendelse i forhold til både menneskesyn og bioetiske grundspørgsmål. Bogen er inspireret af Dietrich Bonhoeffers etiske teologi, nyere kropsfænomenologi og teologisk bioetik.

Tidligere har jeg (indenfor de senere år) udgivet The Polity of Christ. Studies on Dietrich Bonhoeffer's Chalcedonian Christology and Ethics (Bloomsbury T&T Clark 2020). Bogen er en udfoldelse af, hvordan Bonhoeffers kristologi kan danne grundlag for en politisk teologi, der på samme tid varetager det fælles gode og kaldet til kristne om at bære vidnesbyrd. 

Jeg modtager meget gerne ønsker om foredrag og oplæg indenfor disse områder og er også altid interesseret i mulige forskningssamarbejder.

Fuldt Curriculum Vitae

Se også

https://au.academia.edu/UlrikBNissen

https://twitter.com/ubnissen

Vis alle (119) »

Vis alle (72) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 18832