Psykologisk Institut

Tirill Fjellhaugen Hjuler

Ph.d.-studerende

Tirill Fjellhaugen Hjuler

Profil

Jeg er generelt interesseret i udviklingen børns episodiske/autobiografiske hukommelse, hvor mine primære interesser er spontane erindringer hos små børn og autobiografiske erindringer og trivsel hos skolebørn.

Mit primære fokus i mit ph.d. projekt er spontane erindringer, hvilket er erindringer som nærmest fremkommer ”ud af det blå”, og som kan defineres som verbalt producerede, kontekstmæssigt cuede, og ikke-promtede. I mit ph.d. projekt kigger jeg på forskellige aspekter ved 3-åriges spontane erindringer; 1) hvilke cues som trigger erindringerne; 2) erindringerns emotionelle valens; 3) humør ved genkaldelse; 4) erindringernes 'alder' og 5) erindringens betydning. Deruodver undersøger jeg 3-åriges strategiske genkaldelse ved at spørge ind til personlig oplevede begivenheder som børnene tildigere har husket spontant.

I løbet af pandemien har jeg fået en øget interesse for skolebørns autobiografiske erindringer. Jeg er især interesseret i hvordan deres erindringer påvirkes af og evt. påvirker deres trivsel, humør og følelser. 

Vis alle (6) »

Vis alle (8) »

ID: 111403623