Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Thomas Bjørnsten

Ph.d., Adjunkt

Thomas Bjørnsten
Se relationer på Aarhus Universitet
 

I mit aktuelle adjunktur underviser og forsker jeg i Digital Markedskommunikation. Her beskæftiger jeg mig blandt andet med det interdisciplinære forskningsfelt omkring emotional og affective data, hvor fokus er på nye metoder til digitalt at kunne måle og registrere følelser og affekt. Det gør man ofte med henblik på implementering i forskellige processer, der angår f.eks. marketing- og adfærdsanalyse, men også generelt drejer sig om at bruge teknologi til skabe bedre forståelse af menneskelige interaktioner og kommunikation. Som del af min forskning undersøger jeg, hvordan kulturvidenskaberne kan bidrage til et felt der er præget af computerbaserede metoder, men hvor bl.a. æstetisk (design)forståelse og kulturanalytisk viden er afgørende for at kunne manøvrere præcist i de komplekse relationer mellem teknologi og følelser.

 

Min hidtidige forskning har også omhandlet digitale teknologiers betydning i både æstetiske og kulturelle kontekster. Blandt andet gennem det tre-årige forskningsprojekt Making Sense Of Data - understanding digital reality through contemporary artistic practices of visualization and sonification (2014-17) på baggrund af en individuel post.doc-bevilling og en Sapere Aude Forskertalent-bevilling fra Det Frie Forskningsråd (se link nedenfor). Projektet fokuserede især på kunstneriske metoder og eksperimentelle designpraksisser, der udforsker digitale formater, big data, og 'kodning' af vores måder at sanse på, herunder datavisualisering- og -sonificering.

Jeg har desuden fungeret som gæsteforsker og oplægsholder ved McGill University (CA), Massachusetts Institute of Technology (US), Leuphana University (DE) og Georgia Institute of Technology (US).

 

Links til aktuelle forskningsprojekter og -samarbejder:

 

Vis alle (34) »

Vis alle (79) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 10238131