• Finlandsgade 22, 5125, 323

    8200 Aarhus N

    Danmark

20042024

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskning

Jeg er gruppeleder for forskningsgruppen for biomedicinske og pervasive systemer og forskningsleder for flere forskningsprojekter på Aarhus Universitet. Udover forskningen underviser jeg på Computerteknologi- og Biomedicinsk Teknologi Ingeniøruddannelserne ved Institut for Elektro- og Computerteknologi, på det Tekniske Fakultet, Aarhus Universitet.

Jeg udfører grundlæggende og anvendt forskning inden for flere områder. Min primære forskningsinteresse ligger inden for sundhedsemner der involverer tidlig opssporing og forebyggelse af sygdomme og uheld, samt livslang overvågning og hjælp. Emnerne her hedder ambient assisted living, telemonitoring og telemedicin. Alle disse emner bygger på distribuerede systemer og kunstig intelligens. Sammen med mine kolleger på Aarhsu Universitet og nationale og internationale samarbejdspartnere arbejder vi på at skabe open science og open source værktøjer og platforme til at understøtte sundhedsforskning. Dette indebærer, at man følger en hovedsagelig sensorbaseret beregnings- og datadrevet tilgang med det formål at forbedre menneskers sundhed og velvære og samtidig forbedre leveringen af sundhedspleje og personaleeffektivitet. 

Vores forskningsprojekter er hovedsageligt funderet i hospitals-, plejehjemsmiljøer samt i eget hjem, hvor vi bruger indbyggede ambiente sensorer i samspil med bærbare enheder såsom smart watches og smart rings, til at støtte patienter og borgere med coaching og overvågning. 

Se mere her: Biomedical & Pervasive Systems (au.dk)

Undervisning

Jeg underviser indenfor computerteknologi og software med fokus på distribuerede systemer samt biomedicinsk teknologi. Specifkt har jeg kurserne Computer Engineering Project II på BSc CE, Pervasive Computing på BSc CE og BEng ST, samt Telemonitoring Project og Advanced Telemedicine på MSc BME.

Fagområder

  • Biomedicinsk teknologi
  • Telemedicin
  • Velfærdsteknologi
  • Distribuerede systemer
  • Kunstig intelligens

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Stefan Rahr Wagner er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller