Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Stig Purup

Adj. professor, Aalborg Universitet, Seniorforsker

Stig Purup
Se relationer på Aarhus Universitet

Profil

Mine hovedinteresser er cellebiologi og bioaktive komponenter.

Forskningen omfatter undersøgelser af indholdet af bioaktive komponenter i fodermidler og fødevarer og deres betydning for den ernærings- og sundhedsmæssige kvalitet. Der fokuseres på både naturligt forekommende stoffer, udefra kommende stoffer, og stoffer der er tilsat eller dannet i forbindelse med dyrkning, produktion, forarbejdning eller opbevaring. Betydningen af tilstedeværelsen og den fysiologiske virkning af de bioaktive komponenter for konsumenter og dyr klarlægges ved anvendelse af såvel in vitro celle-baserede modeller som dyremodeller.

Et særligt indsatsområde er bioaktive komponenter i naturlige biologiske væsker som f.eks. mælk, blod og plante- og vævsekstrakter. Aktuelle bioaktive komponenter af interesse er vækstfaktorer, hormoner, fedtsyrer, vitaminer, selenoproteiner, fytoøstrogener, mykotoxiner og polyacetylener.

Forskningen omfatter endvidere de fysiologiske forhold omkring dannelse af bioaktive komponenter i mælkekirtlen og deres udskillelse til mælken.

Den opnåede viden om bioaktive komponenter kan anvendes til udvikling af bedre metoder til forebyggelse og behandling af sygdomme hos mennesker og dyr, samt øget kvalitet og sikkerhed i fødevareproduktionen.

Vis alle (267) »

Vis alle (9) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 2428