Billede af Rune Nyrup
20232023

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskning

Filosof og videnskabsteoretiker som forsker i etiske og erkendelseteoretiske problemstillinger vedrørende videnskab og teknologi, samt disses rolle i samfundet. De seneste år med særligt fokus på kunstig intelligens/AI og relaterede digitale teknologier. Har skrevet om emner såsom gennemsigtighed, forklaring og værdiladethed i maskinlærning, forholdet mellem digital aldersdiskrimination og algoritmisk bias, samt etiske princippers rolle i retningslinjer for etisk AI.

Undervisning

Jeg underviser bachelorkurserne i Faget Videnskabsteori og Etik for Datalogi, IT-produktudvikling og Datavidenskab, samt kurser i videnskabsteori og AI etik på kandidatuddannelsen i Videnskabsstudier. Mine kandidatkurser er tilgængelige som valgfag for alle kandidatstuderende på NAT og TECH ved AU. Jeg kan også være vejleder på projektopgaver i videnskabsteori og AI etik, f.eks. bachelorprojekter, specialer eller som enkeltstående tilvalg.

Fagområder

  • Videnskabsteori
  • Teknologifilosofi
  • AI etik
  • Sundhedsfagenes videnskabsteori
  • Arkæologiens videnskabsteori

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Rune Nyrup er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller