Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Peter Vedsted

Ukarakteristiske symptomer hos patienter med debut af kolorektal cancer i almen praksis

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Standard

Ukarakteristiske symptomer hos patienter med debut af kolorektal cancer i almen praksis. / Juul, Jakob Søgaard; Vedsted, Peter.

I: Ugeskrift for Laeger, Bind 174, Nr. 11, 2012, s. 710-713.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Harvard

Juul, JS & Vedsted, P 2012, 'Ukarakteristiske symptomer hos patienter med debut af kolorektal cancer i almen praksis', Ugeskrift for Laeger, bind 174, nr. 11, s. 710-713.

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Juul, Jakob Søgaard ; Vedsted, Peter. / Ukarakteristiske symptomer hos patienter med debut af kolorektal cancer i almen praksis. I: Ugeskrift for Laeger. 2012 ; Bind 174, Nr. 11. s. 710-713.

Bibtex

@article{442c709413cd4c4086f15b2fe0c9d87f,
title = "Ukarakteristiske symptomer hos patienter med debut af kolorektal cancer i almen praksis",
abstract = "Denne artikel gennemg{\aa}r, hvorledes diagnosen af tyktarmskr{\ae}ft bedst beskrives i forhold til almen praksis. Vi finder, at ca. halvdelen af kr{\ae}ftpatienterne henvender sig med alarmsymptomer, der b{\o}r f{\o}lges op af hurtig udredning af tyktarmen med skopi. En anden del debuterer med mere uspecifikke symptomer, og disse omfatter fx lav blodprocent, vekslende aff{\o}ring, maveproblemer, tr{\ae}thed og v{\ae}gttab. En kommende screeningskampagne vil identificere en r{\ae}kke af disse tumorer tidligere i forl{\o}bet, men stadig skal 75 % af alle tyktarmscancere skulle diagnosticeres vha. symptomer og den praktiserende l{\ae}ge. Der er god basis for at indarbejde denne viden i den daglige kliniske praksis i almen praksis.",
author = "Juul, {Jakob S{\o}gaard} and Peter Vedsted",
year = "2012",
language = "Dansk",
volume = "174",
pages = "710--713",
journal = "Ugeskrift for L{\ae}ger",
issn = "0041-5782",
publisher = "Den Almindelige Danske L{\ae}geforening",
number = "11",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Ukarakteristiske symptomer hos patienter med debut af kolorektal cancer i almen praksis

AU - Juul, Jakob Søgaard

AU - Vedsted, Peter

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Denne artikel gennemgår, hvorledes diagnosen af tyktarmskræft bedst beskrives i forhold til almen praksis. Vi finder, at ca. halvdelen af kræftpatienterne henvender sig med alarmsymptomer, der bør følges op af hurtig udredning af tyktarmen med skopi. En anden del debuterer med mere uspecifikke symptomer, og disse omfatter fx lav blodprocent, vekslende afføring, maveproblemer, træthed og vægttab. En kommende screeningskampagne vil identificere en række af disse tumorer tidligere i forløbet, men stadig skal 75 % af alle tyktarmscancere skulle diagnosticeres vha. symptomer og den praktiserende læge. Der er god basis for at indarbejde denne viden i den daglige kliniske praksis i almen praksis.

AB - Denne artikel gennemgår, hvorledes diagnosen af tyktarmskræft bedst beskrives i forhold til almen praksis. Vi finder, at ca. halvdelen af kræftpatienterne henvender sig med alarmsymptomer, der bør følges op af hurtig udredning af tyktarmen med skopi. En anden del debuterer med mere uspecifikke symptomer, og disse omfatter fx lav blodprocent, vekslende afføring, maveproblemer, træthed og vægttab. En kommende screeningskampagne vil identificere en række af disse tumorer tidligere i forløbet, men stadig skal 75 % af alle tyktarmscancere skulle diagnosticeres vha. symptomer og den praktiserende læge. Der er god basis for at indarbejde denne viden i den daglige kliniske praksis i almen praksis.

M3 - Tidsskriftartikel

C2 - 22409891

VL - 174

SP - 710

EP - 713

JO - Ugeskrift for Læger

JF - Ugeskrift for Læger

SN - 0041-5782

IS - 11

ER -